Kinderkunstfeest op Grote Kerkplein tijdens MuNu Festival

Zwolle – Op 23 juni is het Grote Kerkplein het kloppend hart van een groot kinderkunstfeest. Onder de naam MuNu Festival biedt dit nieuwe initiatief een podium aan jonge kunstenmakers uit de stad. In een grote tent op het plein presenteert Joep Onderdelinden (o.a. bekend van tv als postbode Siemen uit Zaai) optredens van kinderen die in hun vrije tijd of op school hun talent in dans, muziek of theater hebben ontwikkeld.

Het festival wordt ondersteund door professionals. Stadsbeiaard Roy Kroeze verzorgt een entrada voor de deelnemers vanaf de Peperbus. De feestelijke opening wordt verzorgd door Theater Gnaffel met een exclusief voorproefje van ‘De vriendelijke draak’. Een nieuwe voorstelling die vanaf september officieel in première gaat. Ook het Nederlands Symfonie Orkest staat op het MuNu met Music2Match, een muzikale wedstrijd.

Gratis workshops
Naast het podiumprogramma in de MuNu tent zijn er op het Grote Kerkplein nog diverse andere activiteiten. Kinderen kunnen o.a. schilderen aan een levensgroot kunstwerk, bouwen aan een fantasiestad, geschminkt worden als in het theater of hun ‘talentlijn’ laten lezen door een waarzegster die op een grappige manier je creatieve toekomst voorspelt.

MuNu biedt kinderen ook de kans om helemaal gratis zelf aan de slag te gaan in workshops theater, musical, ballet, streetdance en beeldende kunst. Ze kunnen ook allerlei muziekinstrumenten van dichtbij bekijken en uitproberen of meedoen aan het eerste Fundatie Atelier waarin je zelf architect wordt.

MuNu op de mobiele telefoon

Alle festival informatie is samengebracht in de speciale MuNu Festival app voor de mobiele telefoon. Die is gratis te downloaden in de GooglePlay en Iphone Appstore en bevat naast het activiteiten programma ook achtergrondinformatie over de deelnemers, festivallocaties en workshops, plus een gelimiteerd aantal digitale kortingsvouchers. Die zijn geldig bij winkels in de stad die partner zijn in de zogenaamde Kunstemakerspas. MuNu is ook te volgen op twitter @munufestival.

Kans op gratis familiejaarkaart Slagharen

Kinderen die tijdens MuNu besluiten om zelf ook kunstenmaker te worden, maken kans op een zogenaamde Season Pass die attractiepark Slagharen als partner in de Kunstenmakerspas, ter beschikking stelt. Verzamel dan op de festivallocaties de onderdelen van de speciale MuNu puzzel-sleutelhanger en schrijf je in voor een cursus
Artikel delen:

Reageer