Stichteres leidt rond in Vrouwenhuis

Zwolle – In museum het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 te Zwolle wordt op donderdag 21 juni om 15.00 uur een speciale theaterrondleiding gegeven. Aleida Greve (1670-1742), stichteres van het Vrouwenhuis, vertelt bezoekers over de geschiedenis en de toekomst van het door haar te stichten Vrouwenhuis.

aleidagreve.jpg
Eigen foto

In de Salon opent zij haar pronklinnenkabinet en in de Regentenkamer vertelt zij over de schilderijen die zij en haar schildervriendinnen rond 1686 maakten. Deze theaterrondleiding duurt 45 minuten en de entrée bedraagt 5 euro per persoon. Er kunnen maximaal 15 personen mee. De ingang is aan de Voorstraat 46. Voor andere rondleidingen en meer informatie kijkt men op de website www.vrouwenhuiszwolle.nl.

Het Vrouwenhuis werd in 1742 gesticht door de welgestelde Aleida Greve die bij testament had bepaald dat na haar dood haar grote woonhuis tot een (Oude) Vrouwenhuis verbouwd moest worden. Tot 1984 heeft het huis deze functie als hofje voor bejaarde dames vervuld. Daarna werd het een museum waar op afspraak bezoekers worden rondgeleid. Tijdens een rondleiding wandelt men door interieurs uit drie eeuwen, van 1680 tot 1980.

Artikel delen:

Reageer