Einde Ovatie Cabaretfestival Zwolle

Zwolle – De eerste editie van het Ovatie Cabaretfestival (OCF) in 2011 was tevens de laatste. Door gemis van de gemeentelijke subsidie, het afhaken van de hoofdsponsor, tegenvallende bezoekersaantallen en bestuurlijke perikelen komt er dit jaar geen gevolg van het eens zo succesvolle Cabaretfestival in Zwolle.

del_4.jpg

Het OCF heeft onmiskenbaar Zwolse roots. De organisatieleden zijn Zwollenaren die al die jaren onder de vlag van Stichting Zwols Cabaretfestival opereerden. Zoals zijn voorganger het Deltion Cabaret Festival (DCF), dat zich 15 jaar lang in Zwolle afspeelde, beet het OCF in 2011 het spits af in de stad van oorsprong, Zwolle. Binnen een week volgde in de nieuwe opzet de halve finale in Enschede en de finale in Apeldoorn. Het OCF houdt op te bestaan. Na een tegenvallende exercitie om het eendaagse DCF in een driedaags OCF om te zetten, is nu het doek gevallen. Daarmee verliest Nederland, en cabaretstad Zwolle, een gevierd evenement dat zich gedurende 15 achtereenvolgende jaren moeiteloos heeft kunnen bewijzen. Dat dit het voormalige DCF in een nieuwe jas, en onder een nieuwe naam, niet is gelukt, is onder meer te wijten aan een drastisch terugvallende publieke belangstelling. Bovendien kampte het OCF met een bestuurlijk probleem. Het bleek niet mogelijk vrijwilligers te vinden die het aftredende bestuur wilden vervangen. Daarmee viel er een tweede, belangrijke, bodem onder het festival weg. Dat het OCF beginnende cabaretiers een prima podium bood, bleek ook uit de ruime aanmelding voor de editie. Het OCF is passé, een cabarettijdperk voorbij!

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Dit caberetfestival was jaren lang gratis.Toen sponsers er mee stopten en er een klein bedrag betaald moest worden om binnen te komen,bleven de mensen weg!Het blijkt dus dat er geen of nauwlijks behoefte aan caberet in Zwolle is!


    Maak melding

Reageer