Installatie Peter Epe als lector Windesheim

Zwolle – Maandag is dr. Peter Epe RA geïnstalleerd als lector Accountancy en Controlling van Windesheim. In zijn lectorale rede met als titel “Zeggen hoe het is” gaat hij in op het vraagstuk hoe organisaties de accountancy en controlfunctie moeten inrichten om zich zowel in- als extern adequaat te kunnen verantwoorden.

Er wordt ingegaan op de snel veranderende eisen die hier aan worden gesteld, de relatie tussen de omvang van de accountantscontrole en organisatiegrootte en verschillende actuele thema’s. Bijvoorbeeld de mogelijkheden die social media en ICT bieden voor de accountantscontrole en het verminderende vertrouwen van de consument door de financiële crisis en de gevolgen hiervan. De lectorale rede werd ingeleid met een vijftal interactieve kennissessies waarin het Lectoraat haar programmalijnen presenteerde. De installatie werd vervolgens ingeleid door prof. dr. O.C. van Leeuwen RA, Vrije Universiteit en prof. dr. H.P.A.J. Langendijk, Nyenrode Business Universiteit. De installatie is uitgevoerd door prof. dr. Albert Cornelissen, voorzitter College van Bestuur.

Lectoraat Accountancy en Controlling

Het lectoraat Accountancy en Controlling is opgericht op 1 september 2011. Het is samen met de lectoraten Supply Management, Familiebedrijven, Duurzaam Ondernemen en Sociale Innovatie en Verscheidenheid, de vijfde kenniskring binnen het kenniscentrum Ondernemerschap.

Artikel delen:

Reageer