Zwolse ambtenaren geroemd bij nieuwbouw Isala

Zwolle – Dertien medewerkers van de gemeente Zwolle hebben een onderscheiding ontvangen voor hun bijdrage tot nu toe aan de nieuwbouw van de Isala klinieken in de Overijsselse hoofdstad. Bestuursvoorzitter Marjanne Sint  van Isala klinieken was maandagmiddag aanwezig bij de uitreiking van de Blauwe Handschoen – zoals de eigen gemeentelijke onderscheiding heet.

18-06-2012_blauwe_handschoen_isala_sophia__3.jpg

De Blauwe Handschoen is een interne gemeentelijke onderscheiding voor medewerkers die een bijdrage leveren aan de verbetering van de dienstverlening. Het is voor het eerst dat een partner van de gemeente direct betrokken is bij de uitreiking van de prijs. De samenwerking rondom de nieuwbouw van de Isala klinieken is daar aanleiding voor. De medewerkers die de nieuwbouw namens de gemeente begeleid hebben werken in het projectteam, bij Vergunningen, bij Bouwtoezicht en bij de brandweer. Isala klinieken betrekt volgend jaar de nieuwbouw die momenteel verrijst langs de Ceintuurbaan in Zwolle.

18-06-2012_blauwe_handschoen_isala_sophia__2.jpg

18-06-2012_blauwe_handschoen_isala_sophia__1.jpg

18-06-2012_blauwe_handschoen_isala_sophia__4.jpg

Compliment

Bestuursvoorzitter Sint van Isala klinieken: “De beoordeling van de bouw- en milieuvergunningsaanvraag van Isala voor de nieuwbouw was voor de afdeling Vergunningen van de gemeente Zwolle een omvangrijke en complexe klus. Onderdeel van deze beoordeling was dat de bouwplannen getoetst werden aan alle geldende regelgeving en veiligheidsmaatregelen. Ook de brandweer is intensief betrokken geweest bij de beoordeling van de plannen. In ongeveer acht maanden zijn alle procedurestappen gezet en dat is snel. Een compliment waard voor de medewerkers van de gemeente!”

Excellentie

Gemeentesecretaris Oenze Dijkstra overhandigde namens de gemeente de Blauwe Handschoen aan ‘zijn’ ambtenaren: “Deze onderscheiding is een blijk van waardering voor excellentie. En dan in het bijzonder rondom dienstverlening en partnerschap met inwoners en organisaties in de stad. De Blauwe Handschoen illustreert hoe we als gemeente bezig zijn met de kwaliteit van onze samenwerking met de stad.”

“Het realiseren van dit ziekenhuis is een complex project. Onze medewerkers doen er alles aan om dat proces mede mogelijk te maken. Deze onderscheiden medewerkers zoeken als dat nodig is buiten de gebaande paden naar oplossingen. Discussies en onverwachte zaken zijn er altijd, het gaat erom of je ze slim oplost. Dat hebben we intern gemerkt en dat heeft de Isala klinieken gemerkt.”

De nieuwbouw wordt begin 2013 bouwkundig opgeleverd en in augustus 2013 vindt de verhuizing plaats.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Stelletje potverteerders die ambtenaren laat ze gaan werken en nuttig zijnsoordelen de maatschappij.Er zijn genoeg hardwerkende burgers die wel meer erkenning mogen hebben .


  Maak melding

 2. @Pieters ik hoop dat je niet echt denkt dat ambtenaren nietsdoende geldverbruikers zijn?

  @Moeilijk mooi gebouw 😛


  Maak melding

 3. Prachtig gebouw en een aanwinst voor Zwolle.
  Lef om dat in deze tijd neer te zetten, zeker tussen al die standaard kantoorkolossen.

  Jammer dat weer alle “bekende” ambtenaren in het zonnetje staan en de ondersteunende (= uitvoerenden) weer eens niet.


  Maak melding

 4. Gek he dat zorgkosten stijgen? Belachelijke nieuwbouw van dit ziekenhuis is daarvan een mooi voorbeeld. Worden de wachtlijsten korter? Ikzelf ben meerdere keren in België geopereerd. De reden was dat dezelfde operatie in Zwolle 6 maanden op zich liet wachten….In België kon ik binnen 2 maanden terecht, vervolgoperaties binnen 2 weken! De gebouwen waren niet zo modern als dit gedrocht, maar de zorg was en is geweldig. Leuk al die nieuwbouw, maar totaal overbodig en in deze tijden van bezuinigingen niet uit te leggen. Over dit feestje voor die ambtenaren zeg ik verder maar niets, behalve dat ik het nieuwe ziekenhuid geen reden voor een feest vind. Geldverspilling dat is het!


  Maak melding

 5. Persoonlijk vind ik het gebouw niet bijzonder mooi, maar het is inderdaad wel lef hebben om dit zo neer te zetten in deze tijd! (Ik ben zelf wel meer van de standaard kantoorkolossen 🙂 )

  Maar Stadshagenees: heb je die operatie dan ook zelf moeten betalen? Lijkt mij, dat de operatie in België laten uitvoeren duurder is.
  Mijn vriendin is naar Nijmegen geweest voor een heupoperatie, maar dat kon daar zomaar een half jaar duren. Bovendien vonden ze dat ze maar moest rekken met pijnstillers.
  Bij “ons” in Zwolle zagen ze al snel dat het niet pluis was en dat zo’n jonge meid gewoon geopereerd moet worden. Binnen 2 maanden (meen ik me te herinneren) kon ze geopereerd worden. De operatie zelf is goed bevallen. Nazorg ook prima! Nee, absoluut GEEN klachten over het ziekenhuis in Zwolle!
  Daarnaast natuurlijk vielen de reiskosten voor mij ook enorm mee. Ik kon zo simpel iedere avond even langs gaan.

  Dat de ambtenaren en niet de uitvoerenden in het zonnetje gezet worden is ook standaard. Zo werkt het nu eenmaal. Als wij een groot project opleveren krijgt onze manager ook te horen dat hij het zo goed gedaan heeft met zijn team. Simpel!


  Maak melding

 6. Plantje, mijn operaties in België hebben plaatsgevonden door wachttijdbemiddeling van mijn zorgverzekeraar, daarnaast zijn de operaties in België meer dan de helft goedkoper dan in Nederland. Dat komt, omdat de Zorg daar nog een overheidstaak is. Mijn moeder moest 6 weken op een MRI scan wachten (ze kon niet meer lopen van de rugpijn/hernia), in Brugge kon ze binnnen 2 dagen terecht….


  Maak melding

 7. En wat dit “feestje” betreft; Waarom worden mensen in het zonnetje gezet die gewoon het werk doen, waar ze maandelijks een salaris voor krijgen betaald? Onzin dus.


  Maak melding

Reageer