‘Maak het voor Maud’

Zwolle – Aankomende donderdag zal er in het kader van ‘Maak het voor Maud’ een kraam uitgestald worden met handgemaakte spullen. Dit zal plaats vinden op de Jaarmarkt van Assendorp. Deze actie is opgezet door Lotte Bultje, blogster van Doorlotjesrozebril.blogspot.com, om een steentje bij te dragen voor de stichting ‘Maud voor Leven’.

Toen Meine van de winkel Meinesz en Bennesz van haar actie hoorde bood hij Lotte spontaan aan om de verkoop te faciliteren door zijn kraam beschikbaar te stellen! Uit alle hoeken van Nederland en daarbuiten zijn producten volledig belangeloos opgestuurd ter ondersteuning van haar actie en de volledige opbrengst komt ten goede van Maud voor Leven. "Tot ons grote verdriet is Maud van Hamersveld (2) in de nacht van donderdag 15 juni overleden, maar met de kleine Maud en haar familie en vrienden in gedachten blijft de actie doorgaan. Het secundaire doel is immers, het ondersteunen van andere gezinnen in soortgelijke situaties. Op de braderie worden alle handgemaakte spullen verkocht die tot dan toe binnengekomen zijn. Maar we denken ook die dag aan kleine Maud, die vele, vele mensen verbindt. Kom daarom donderdag 21 juni vanaf 9.00 uur ’s ochtends, ontmoet, herinner en koop vooral prachtige handgemaakte producten die stuk voor stuk uit een goed hart komen."

Artikel delen:
Reacties 8
 1. We laten met z’n allen dagelijks duizenden kinderen sterven in de 3de wereld. Kinderen die het met onze hulp gewoon zouden redden. Maar een meisje met 20% overlevingskans wordt gesteund met tienduizenden euro’s. Ik vind het wel een beetje krom.


  Maak melding

 2. Iedereen doet goede dingen op zijn of haar eigen manier en naar eigen mogelijkheden en inzicht.
  Ik vind het een topactie en kom zeker de kraam bewonderen!


  Maak melding

 3. Je kunt niet de hele wereld redden, maar misschien wel 1. En als het letterlijk dichterbij is komt het figuurlijk ook ‘dichterbij’.
  Maar ik snap zeker wel wat ‘moeilijk’ bedoelt! Het is een moeilijk punt…


  Maak melding

 4. hallo moeilijk, er zijn inderdaad duizenden kinderen in arme landen die hulp nodig hebben, maar als ik zie dat die kinderen al 1/2 dood zijn en dan wordt er ook nog geprobeert om die levens te redden, waarom mag er dan niet een kind in Nederland die nog 20% kans heeft geprobeert worden te redden?


  Maak melding

 5. Moeilijk sorry hoor maar wat ben jij dom om dit kindje te vergelijken met ontwikkelings landen. Als het aan mij zou liggen moet daar helemaal al geen geld heen. Wij hebben zelf al genoeg problemen in de zorg hier. En verder ben je of erg jong en naief of je hebt geen kinderen anders zou je niet zo reageren.


  Maak melding

 6. @ans ik snap dat je als ouder alles voor je kind wil doen. Ik vind het alleen moeilijk dat mensen voor dat kind wel heel veel over hebben, maar de mensen in de 3de wereld laten stikken.

  @Bert12 ik las gisteren artikel dat ik je zeer aanraadt om te lezen: http://pieterhilhorst.nl/index.php/Columns/Volkskrant/205-nationaal-egoisme

  Ik ben overigens niet jong, niet naief en heb zelf een kind. En daar wil ik heel veel voor doen. Juist daardoor leef ik meer mee met de ouders in de 3de wereldlanden. Ik vind je opmerking dat je helemaal niks naar ontwikkelingslanden wil sturen ronduit stuitend. Sociaal gedrag tot aan de grens. Walgelijk.


  Maak melding

Reageer