Flashmob van dansende Octopus leerlingen

Zwolle – Op basisschool De Octopus in Zwolle gaat de school aanstaande dinsdag 19 juni dansend uit. Nog voordat aan het eind van de dag de bel gaat zullen kinderen van de groepen 4 t/m 8 het schoolplein opstromen en onverwachts een groep vormen die samen begint te dansen.

Met die Flashmob laten de kinderen op een originele manier aan ouders zien wat ze geleerd hebben tijdens een serie danslessen die onderdeel uitmaakte van de leerlijn Dans die Kunstencentrum Muzerie in opdracht van de school uitvoerde. Onder begeleiding van dansdocent Marileen Fabels kregen alle klassen 8 danslessen. De jongste groepen richtten zich op het beleven van dans, bij de kinderen uit de middenbouw stond beweging centraal en de oudere kinderen verdiepten zich in dansstijlen en -culturen. “De kinderen raakten tijdens de lessen enthousiast over het idee voor een Flashmob waaraan alle kinderen mee kunnen doen. Na de Flashmob organiseren we een kort “dansbal”. Alle dansers nodigen iemand uit die aan de kant staat en zo hopen we dat er uiteindelijk geen kind of ouder meer stil staat”, aldus Fabels. De danspresentatie van De Octopus is dinsdag 19 juni om 15.10 uur te zien op het schoolplein van de school aan de Provincieroute 143 in Zwolle-Zuid. Op 23 juni nog een kans. Dan treedt een deel van de groepen op tijdens het eerste MuNu Festival in Zwolle. Op het Grote Kerkplein krijgen jonge kunstenmakers tijdens dit kinderkunstfeest een podium om te laten zien wat ze kunnen in dans, muziek of theater!

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Doe niet zo naief Koos, het is morgen pas. En dan nog is het de vraag of er een vrijwilliger van WLZ aanwezig kan zijn.
    Voorstel: ga morgen zelf de foto’s maken 😉


    Maak melding

  2. Wat een geweldig festijn zal dat worden! Jammer dat ik geen kind heb op de Octopus. Zou het graag zien en meebeleven. Ik wens ze allemaal nog meer plezier op de dag zelf als dat ze bij de voorbereiding ongetwijfeld al hebben gehad.


    Maak melding

Reageer