Nieuw dance event Dancetour naar Zwolle

Zwolle – Op zondag 22 juli vormt Park de Wezenlanden het decor voor het grootste jongeren evenement van het land: Dancetour. De eerste editie belooft één groot feest te worden met Laidback Luke, Sidney Samson, R3hab, Marco V, Roog, DJ Yade en de DJ Knock Out winnaar. Dancetour Zwolle vindt plaats van 13.00 – 22.00 uur en is gratis toegankelijk. Er worden 10.000 bezoekers verwacht. Dancetour staat voor ‘Bringing people together’ en betrekt jongeren uit Zwolle bij de invulling van het concept.

citymoves_zwolle_20_1_van_1.jpg

Dancetour biedt het publiek in Zwolle direct een ijzersterke programmering. Laidback Luke, Sidney Samson, R3hab, Marco V en Roog hebben tijd weten vrij te maken in hun overvolle en internationaal georiënteerde speelschema’s. Vooral Laidback Luke en R3Hab treden bijzonder weinig op in Nederland en scoren veel internationale hits. Laidback Luke behoort tot de allerbeste DJ’s van de wereld en wordt geroemd om zijn technische skills. R3Hab wordt gevraagd te remixen voor artiesten als Lady Gaga, JLo en Pitbull. Sidney Samson tourt op dit moment ook door Amerika met LMFAO. Marco V en Dancetour zijn geen vreemde van elkaar. Deze DJ draait al sinds 2001 op Dancetour en werkt nu aan een remix voor the Queen of Pop: Madonna. Roog, onder ander bekend van HouseQuake, staat ook achter de draaitafels in Zwolle. Voor DJ Yade is het een thuiswedstrijd en zij geniet een primeur. De DJ uit Overijssel is na 11 jaar Dancetour de éérste vrouwelijke DJ op het podium! De ban is gebroken.

Talentontwikkeling DJ talenten

De DJ Knock Out contest is een unieke kans voor DJ talenten. Jong DJ talent uit Zwolle en directe omgeving kunnen zich inschrijven via www.facebook.com/dancetour en een DJ set uploaden van maximaal 15 minuten via Mixcloud of SoundCloud. De top-3 DJ’s met de meeste stemmen gaan door naar de finale en Dancetour geeft ook nog een wildcard weg, zodat er vier DJ’s strijden in de DJ Knock Out finale op 5 juli in poppodium Hedon.

Inschrijven kan tot uiterlijk 28 juni. Deelnemers mogen niet ouder zijn dan zevenentwintig jaar en moeten woonachtig zijn in Zwolle of directe omgeving.

BNN, ADE en Hangout on Air

Voor de winnaar van de DJ Knock Out finale staat er veel op het programma. allereerst wint hij/zij een plekje op het podium tussen de top DJ’s. Daarnaast mag de winnaar meedoen aan de Hangout on Air met een top DJ en gaat de winnaar door naar de landelijke finale bij BNN in de studio. Alle finalisten krijgen een uitnodiging voor de DJ knock Out Masterclass in de Balie in Amsterdam tijdens Amsterdam Dance Event.

Dancetour & Zwolle

Het concept Dancetour staat voor "bringing people together" en geeft hier invulling aan door jongeren actief te betrekken bij het event. Zo werkt Dancetour samen met studenten beveiliging van Deltion college, wordt de Mixperience georganiseerd voor jongeren met een beperking en biedt Dancetour DJ Knock Out regionaal DJ talent de kans zich te ontwikkelen. De finale van de DJ Knock Out vindt plaats in poppodium Hedon.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Deltion als beveiliging, hahahahahahahahaha moet niet gekker worden hoor..
  Wat is de minimale leeftijd om binnen te komen 18+ en dan moeten die kinderen voor veiligheid zorgen! Kom op man, doe effe normaal.


  Maak melding

 2. Beveiliging wordt heel vaak door Landstede of Deltion geregeld. ook bij bevrijdingsfestival en andere evenementen in het wezenlanden park


  Maak melding

 3. Alles is toch maar 1 keer per jaar, wat zeuren we toch. Alleen alle evenementen met muziek bij elkaar opgeteld , ach wat zeuren we weer. Arme oudjes die eromheen wonen.


  Maak melding

 4. Leuk die reacties van die kleuters. Nog steeds gillend om aandacht en niet in staat zichzelf te vermaken….
  Zo’n dancefeestje is eigenlijk niets ander dan de box, maar dan met met ‘muziek’…..
  Worden er ook fopspeentjes uitgedeeld? Oh nee, oordopjes… dat is moderner.  Maak melding

 5. @zuidski, vind je het tegenvallen? Ik vind het nog bestwel wat voor een gratis feest met Laidback Luke, Sidney Samson, R3hab, Marco V en Roog! Beter dan dat RTL 4 feest in ieder geval! hahaha

  @peuteraar, get a life…


  Maak melding

 6. Het is gratis dus de opkomst zal wel groot zijn. Er wordt altijd gezeurd over dat er niets te doen zou zijn in Zwolle, maar wanneer er entree betaald moet worden voor een party dan is de animo niet zo groot.


  Maak melding

 7. Wel gek dat hier direct weer zeurende mensen op af komen met de “arme” oudjes! Zondag twee weken geleden was er 1 of andere gigantische open lucht kerkdienst (opwekking oid) in het park met de hele dag keihard christengezang en daar hoor je niemand over… schijnheilige mensen…

  Meer feesten in Zwolle! trek je het niet, ga dan lekker in Staphorst of in berkum wonen


  Maak melding

 8. Eigenlijk wel grappig. iedereen heeft het over klagers in dit bericht, maar eigenlijk is er niemand die echt klaagt over dit feest tot nu toe


  Maak melding

 9. Inderdaad Bas, wie zijn nu de zeikerds….?

  Bericht door zwolluh, op 19 juni 2012 om 09:16
  Jongeren betalen niet, omdat ze weten dat het gratis kan. Zie Bevrijdingsfestival of Queendance.

  Lekker up2date; Bevrijdingsfestival heeft geen dance podium meer en Queendance is ook niet meer. Dat jongeren niet willen betalen klopt ook al niet….


  Maak melding

 10. Ook al weer een gratis festival?!? Cool!

  De namen herken ik nog uit de tijd, dat ik zelf ook nog regelmatig naar dansfeestjes ging. Misschien toch maar weer eens oppakken! 😀

  Voor iedereen: veel plezier en geniet ervan! 😀


  Maak melding

Reageer