Zomeravondontmoetingen bij Bergklooster

Zwolle – Drie korte kleurrijke meditatieve bijeenkomsten bij de gedenksteen van Begraafplaats Bergklooster, met als thema ‘BN-ers en hun betrokkenheid op Thomas a Kempis. De Zomeravondontmoetingen van Stichting Thomas a Kempis hebben deze zomer 3 bekende inleiders. De overweging op zaterdag 23 juni wordt gehouden door Mgr. G.J.N. de Korte, bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Op zaterdag 30 juni verwelkomen we dr. A.J. Plaisier, scriba van de Protestantse Kerken in Nederland.  Mr. G.J. Jansen, oud-commissaris van de Koningin in Overijssel verzorgt de inleiding op de laatste zaterdagavond: 7 juli

Er gaat een ‘wave’ door Overijssel, die zich uitrolt tot verder in Nederland. Die begon medio vorig jaar, waar 3 inleiders uit de 3 musea in Zwolle de inleidingen verzorgden bij onze Zomeravondontmoetingen 2011. Samen met hen was Stichting Thomas a Kempis betrokken bij opzet en uitwerking van de tentoonstellingen “Zwolle in het licht van de Moderne Devotie’. Bestuurslid Mink de Vries is de aanjager van een aantal Zwolse initiatieven die het gedachtegoed van de Moderne Devotie laat ‘waven’ in de Zwolse Wijken en in de regio; en met de Conferentie Moderne Devotie van 2 juni j.l vanuit het thema ‘Navolging en Gemeenschap’.

De zomeravondontmoetingen kennen nu al een traditie van 25 jaar. Het zijn mooie voorbeelden hoe op eenvoudige wijze, oude teksten en intenties persoonlijk worden begrepen en kunnen worden omgezet in persoonlijk handelen. De 3 inleiders hebben zich dit voorjaar verbonden aan het Comité van Aanbeveling van de stichting. Hiervan maken ook nog deel uit mevr. Annemiek Schrijver, IKON-journaliste van o.a. het televisieprogramma ‘Het Vermoeden’ op zondagmorgen; en Dr. C.M. Hogenstijn, Voorzitter Stichting Centrum voor Moderne Devotie te Deventer.

Evenals andere jaren is er de warme muzikale omlijsting door Bep Pierik (sopraan), Maaike Gerritsen & dochter Rivka Ruiter (viool en zang), en het dubbelkwartet Thomaskoor “Domini Cantus” o.l.v. René van Breukelen.

De avonden vinden in de open lucht plaats bij de gedenksteen van Thomas a Kempis bij de ingang van begraafplaats Bergklooster aan de Bergkloosterweg te Zwolle. De toegang is gratis.

Aanvang 20. 30 uur tot 21.00 uur

Artikel delen:

Reageer