Sloop Noordereiland pas vanaf 2012

Het Noordereiland in Zwolle wordt niet eerder dan 1 januari 2012 gesloopt. Dat zegt het gemeenbestuur van Zwolle.

Zwolle wil graag af van het onaantrekkelijke parkeerdek in de binnenstad en heeft er woningbouw gepland. Daarvoor moet het dek gesloopt en de grond gesaneerd worden. De grond is ernstig vervuild omdat er vroeger een gasfabriek stond. Om het parkeertekort op te vangen van de bijna 700 parkeerplaatsen op het Noordereiland, wordt een nieuwe parkeergarage gebouwd in de nabijgelegen wijk Kamperpoort.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Mooi is anders inderdaad. Ik parkeer liever in het Maagjesbolwerk, lekker koel daar. (ik heb geen airco).
  Ik hoop dat er een aantal mooie woontorens komen 🙂


  ⚠️ Meld

 2. Ik snap even iets niet: ik hoor nog niemand over het ’s avonds in de binnenstad niet meer kunnen parkeren binnen een normale loopafstand naar de stad…. ’s Avonds nog even makkelijk parkeren in een parkeergarage gaat na een bepaalde tijd niet meer hoor…


  ⚠️ Meld

 3. Het parkeerterrein “het Noordereiland” lag perfect tenopzichte van de binnenstad. Nu wenst de gemeente deze voorziening te slopen, nou nou… en er wat huisjes neer te zetten. Waar blijft het massale protest van de middenstand, ik hoor of zie nog even niets van de dames en heren…

  Dit voornemen lijkt me een ernstige aanslag op de portemonnaie van vele neringdoenden in het noordelijkstadsdeel ja zelfs voor allen in de gehele binnenstad, denkt deze (overigens niet auto bezittende en niet tot de middenstand behorende) scribent .

  Over het ‘inbreiende’ bouwplan maak ik me geen ENKELE illusie, hier zal middelmaat wel het beeld bepalen daar waar je langs onze mooie grachtengordel alleen maar met TOP kunt volstaan.


  ⚠️ Meld

Reageer