7500 euro subsidie voor Woefstok

Zwolle – Zwolle draagt bij aan het evenement Woefstok, op 22 september bij de Wijthmenerplas. Het ‘lifestyle-event voor honden en hun baasjes’ is wat burgemeester en wethouders van Zwolle betreft vernieuwend en origineel. De verwachting is dat het eendaagse evenement ongeveer 1500 bezoekers trekt.

Tijdens Woefstok zijn er tal van activiteiten waaraan honden, hun baasjes of andere hondenliefhebbers deel kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan een (hardloop)parcours en een sport- en spelveld. De organisatie zet zich ook in voor een goed doel, de Stichting Hulphond. Woefstok voldoet aan de criteria die Zwolle heeft voor een bijdrage aan evenementen. Zo versterkt het evenement het toeristische en sportieve klimaat van Zwolle, draagt Woefstok bij aan de profilering van Zwolle als een levendige en aantrekkelijke stad en kan het evenement een economische spin-off hebben.

Zwolle streeft ernaar nieuwe evenementen in de beginfase te ondersteunen, waarbij erop wordt ingezet dat een evenement naar verloop van tijd zonder gemeentelijke bijdrage toe kan. De bijdrage van 7500 euro aan de eerste editie in september is eenmalig.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Grappig dat dit gesubsidieerd wordt. Bij alle toegangswegen naar de Wijthmenerplas staat het verbodsbord voor honden, en tevens de bepaling dat van 1 april tot 1 oktober honden niet zijn toegestaan.
  Gemeente hanteert regels voor een ander en uitzonderingen voor zichzelf.

  Buiten dit alles wens ik een ieder een hele leuke dag!


  Maak melding

 2. Honden mogen daar in die periode NIET komen. Prima gezien! Verder zit er een commerciële partij achter, die nu garen spint met de subsidie. Voelt niet goed >:(


  Maak melding

 3. Bericht door koekie, op 19 juni 2012 om 18:22
  dit vind ik niet kunen gemeente zwolle jullie geven fusion of dance toch ook geen 7500 euro subsidie voor Woefstok

  Waarom zou de gemeente aan Fusion of dance 7500 euro subsidie geven voor Woefstok?

  On topic:
  Ik begrijp best, dat ze een nieuwe initiatieven subsidie geven. Dit is weer eens wat anders. Leuk toch?


  Maak melding

Reageer