Onderzoek naar verbouwing dorpshuis Windesheim

Zwolle – Het dorpshuis De Molenkamp in Windesheim is aan een verbouwing toe om het gebouw aan de wensen en eisen van deze tijd te laten voldoen. De Stichting Dorpshuis Windesheim voert een haalbaarheidsonderzoek, waarvoor ze een subsidie van € 49.500,–  krijgt. Het haalbaarheidsonderzoek is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een provinciale subsidie voor de verbouw van het dorpshuis in Windesheim.

Het huidige dorpshuis biedt onvoldoende mogelijkheden, is te gehorig en deels onpraktisch voor het huidige gebruik. In het haalbaarheidsonderzoek, dat deels door de provincie Overijssel en deels door de gemeente wordt betaald, wordt onder andere gekeken naar de economische en financiële haalbaarheid van de verbouw, de exploitatie van het Kulturhus in de eerste vijf jaar na de verbouw en de mate van participatie en draagvlak onder de bevolking. 

De behoeften en wensen voor het dorpshuis zijn in kaart gebracht. Hierbij zijn alle zestien verenigingen en de school in Windesheim betrokken. Zij hebben vooral behoefte aan kwalitatief goede vergader- en opslagruimte, het verbeteren van de mogelijkheden van keuken en podium en een andere invulling van de buitenruimte.

Artikel delen:

Reageer