Aanpak parkeeroverlast winkelcentrum Zwolle Zuid

Sinds enige tijd vinden er renovatie- en bouwwerkzaamheden plaats bij de Van der Capellenstraat. Dit brengt enige overlast met zich mee voor omwonenden en voor mensen die het winkelcentrum bezoeken. Met name het parkeren rondom de Van der Capellenstraat zorgt voor enige hinder.

Een groot aantal parkeerplaatsen is verdwenen, maar er blijven echter nog wel voldoende plaatsen over om de auto te parkeren. Toch zorgt met name het parkeren rondom het winkelcentrum voor problemen. Op dit moment komen er namelijk steeds meer klachten binnen bij de politie over het feit dat de invalidenparkeerplaatsen bezet worden door bestuurders zonder invalidenkaart. En daarnaast parkeert men ook auto’s op plaatsen buiten de parkeervakken, waardoor onveilige situaties ontstaan voor andere weggebruikers zoals fietsers, voetgangers en andere automobilisten. De aankomende twee weken zal waarschuwend worden opgetreden tegen foutparkeerders, na deze 14 dagen zal er worden bekeurd. Deze maatregel is genomen om de parkeeroverlast terug te dringen en de veiligheid op de weg te waarborgen.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Tja, die parkeerplaats naast die sporthallen zijn ook wat ver weg om met je boodschappenkar heen te rijden, zeker vanaf de Plus of AH.


  ⚠️ Meld

 2. Precies Chris net wat je zegt daar zet geen mens zijn auto neer om boodschappen te doen.Maar als bewoner van dat centrum heb ik ook geen zin om smorgens als ik naar mijn werk moet eerst een eind te sjouwen naar je auto.Ze hadden achter bij de dierenweide van de kievietsbloem voor de bouwjaren tijdelijk parkeerplaatsen moeten creeren dat past beter in het geheel.


  ⚠️ Meld

 3. met je boodschappenkar heen te rijden, zeker vanaf de Plus of AH

  Dan heb je de plannen voor het nieuwe winkelcentrum nog niet gezien. De Plus is met de fiets straks heel goed bereikbaar. De AH niet, de projectontwikkelaar heeft de doorsteek van AH langs de chinees naar het fietsparkeergebied, waar de markt ook komt, geschrapt.

  Wil je naar de AH moet je straks je fiets tientallen meters daar vandaan parkeren. Met je boodschappenkarretje heen en weer lopen, dat doet toch niemand

  Het winkelcentrum is wandelgebied maar je gaat toch niet met al die boodschappen heen en weer wandelen. Je rijdt gewoon met je fiets door naar de AH of je doet daar geen boodschappen meer en gaat naar de Plus


  ⚠️ Meld

 4. Er komt een parkeergarage met een directe ingang naar de AH, dat lijkt me dus geen probleem, een soort Diezerpoort idee, maar dan met roltrappen voor winkelwagens, zoals bij Tuinland.


  ⚠️ Meld

 5. @chris

  Behalve als je met de fiets komt, automobilisten zullen niet blij zijn als ik m’n fiets parkeer op het parkeerdek. Maat tis een idee 🙂


  ⚠️ Meld

 6. Fietser, het komt allemaal goed hoor! AH denkt ook aan de kleintjes (fietsers) en zal zeker alles in het werk stellen dat juist die klantenkring die zich voortbeweegd per fiets ook bij hun blijft komen. Zo gaat dat nou eenmaal met marktwerking. Iets anders, de markt komt ook niet meer terug op de oude plaats, en ook dat zal wel goed gaan komen.
  Al met al zijn ze nu alweer een stukje verder met de bouwwerkzaamheden. Bloemist Groen zit nu aan de overkant en in het oude pand zijn ze nu veel puin aan het ruimen. Wat ze gaan doen is de voorgevel naar voren halen.
  Ook boven de oude AH is men in de weer om de gevel naar voren te halen.
  Wisten jullie dat in de van de Capellenstraat nu niet meer gefietst mag worden? Vorige week zag ik twee stadswachten fietsers aanspreken op het huidige fietsverbod. Als je de gezichten van de fietsers zag gaf, was van hun gezicht af te lezen: Waar maak je je toch druk om! 8)
  Iemand al een idee hoe groot de Hema straks wordt? Zou een mooie flater zijn als deze net zo klein wordt als de vestiging in Stadshagen.


  ⚠️ Meld

 7. Ik rij zo af en toe even naar de JUMBO, leuke ruime winkel lekker snel bij de kassa, parkeren kost niets (eerste uur) en je kunt “hem” voor de winkel zetten. Gewoon proberen een keer.


  ⚠️ Meld

Reageer