SfeergroepTifosi stopt samenwerking met PEC Zwolle

Zwolle – De bekende sfeergroep van FC Zwolle FCZ Tifosi stopt de samenwerking met het toekomstige PEC Zwolle. Dit heeft de stichting in een brief aan sponsoren laten weten.

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__03.jpg

In de brief wordt aangegeven dat er afgelopen seizoen meerdere incidenten zijn geweest, er geen verbetering in de communicatie van FC Zwolle naar FCZ Tifosi is, en dat afspraken niet of nauwelijks werden nagekomen. Hierdoor is door de sfeergroep besloten dat een verdere samenwerking niet langer tot de mogelijkheden behoort. FCZ Tifosi wil zich in de toekomst gaan inzetten op een breder sociaal-maatschappelijk gebied in en buiten de regio Zwolle en een bijdrage te leveren aan sport(evenementen) Algemeen Directeur Edward van Wonderen was volgens de website fczwolle.org verrast door de brief en heeft aangegeven dat er nog een gesprek op de agenda staat met FCZ Tifosi.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Eerst het doorduwen van de naam PEC, de supporters toen niet betrokken en geinformeerd, nu dit weer. Voelt niet goed jongens >:(


  Maak melding

 2. Tja, wie niet luisteren wil moet maar voelen. Wel jammer maar wanneer veranderd die starre houding bij Zwolle nu eens?


  Maak melding

 3. Van Wonderen, de initiator van de naamsverandering naar PEC voor commercieel gewin, begint zich steeds meer als een ‘pain in the ass’ te gedragen. Zo’n bepalende, enthousiaste en vrijwillige sfeergroep moet je koesteren!!


  Maak melding

 4. Dank voor alle mooie sfeeracties met als hoogtepunt het fantastische ZWOLLE spandoek. Jammer dat er geen gesprek meer mogelijk terwijl onze club wel zo diep zit…


  Maak melding

 5. De mail die is uitgegaan onder de supporters van FC Zwolle met een enquête over de naamsverandering is al een tijd geleden! Ik heb nog geen uitslag gehoord of gelezen over het gevoel en de meningen die de supporters daar bij hebben! In eerdere pers en krant berichten stond vermeldt dat het bestuur open stond voor het eventueel terug halen van het echte PEC Zwolle logo in plaats van het huidige loge maar dan ipv fc, pec.

  Ben ik gisteren naar de fan shop geweest om een babyromper te halen voor mijn pas geboren dochter, en werd mij verteld dat de nieuwe collectie in het blauw witte pec logo volgende week binnen zouden zijn!

  Beetje rare gang van zaken al zeg ik zelf!


  Maak melding

 6. Ze hadden nooit de naam moeten veranderen. Op de meest geweldige voetbalavond van FCZ in april aankondigen dat FC nu PEC wordt. Van ultieme eenheid naar gedonder. Blehhhh >:(


  Maak melding

 7. @Vakkie P,
  Wat een Tukker denkt boeit ons in het geheel niet.
  Ben net terug van werk en ga nu een Coooooolaaaaa drinken.;)


  Maak melding

 8. Bericht door Zwolleeder, op 21 juni 2012 om 06:49
  @Vakkie P,
  Wat een Tukker denkt boeit ons in het geheel niet.
  Ben net terug van werk en ga nu een Coooooolaaaaa drinken.

  Praat aub voor jezelf en niet in wij. Ik ben wel degelijk geïnteresseerd in meningen van anderen/buitenstaanders.
  Bovendien heeft hij een punt want na de naamsverandering is er een felle discussie losgebarsten.  Maak melding

 9. Jammer dat deze club er geen trek meer in heeft. Ze hebben erg mooie dingen gedaan met als hoogtepunt dat schitterende doek tijdens de kampioenswedstrijd.
  Maar zonder enig overleg de samenwerking beeindigen? Dat is wel drastisch.

  Mij bekruipt het gevoel dat de naamsverandering er iets mee te maken heeft. Is dat zo?


  Maak melding

 10. Ik had het laatste seizoen sowieso niet zoveel meer met TIFO met als dieptepunten het anti PEC spandoek en de actie bij Heerenveen. Ik denk dat TIFO het zo nu en dan te hoog in de bol heeft zitten.


  Maak melding

 11. De Tifosi is de laatste jaren afgezwakt tot een triest commercieel groepje met sfeeracties bij Heereveen en een enorme ego. Deze gaste zijn het gevoel met de zwolle supporters al lang tijd kwijt, op moment van promotie kiezen ze voor het geld en gaan ze acties bij andere clubs regelen. Het verbaasd me dat ze nog niet met hun potjes vuurwerk bij de egels hebben aangeklopt.


  Maak melding

 12. Directer van Wonderen loopt via Twitter te koop met snoepreisjes naar Londen en Madrid, en vertelt over weer een nieuwe rol kunstgras in het Oosterenkstadion. Meneer vergeet over zaken als FCZ Tifosi te twitterren. Alleen de lusten 8)


  Maak melding

 13. Komend seizoen zijn er geen sfeeracties van FCZ Tifosi tijdens wedstrijden van PEC Zwolle. De tien vrijwilligers hebben dinsdagavond het bestuur van eredivisionist en de sponsoren laten weten dat ze de stichting een andere invulling gaan geven. “Daar zijn meerdere redenen voor, die we vooralsnog intern willen houden”, zegt Fred Meeuwissen.
  Volgens hem heeft het drastische besluit niets te maken met de naamswijziging. “Wij zijn supporter in hart en nieren van de betaald voetbalorganisatie in Zwolle. Dat blijven we ook. De seizoenkaarten zijn besteld, dus we gaan gewoon naar de thuiswedstrijden. Alleen houden we dan geen sfeeracties meer. Er is gewoon een aantal dingen gebeurd die wat ons betreft niet kunnen”, klinkt het cryptisch. “We hebben dit besluit met pijn in het hart genomen.”

  In de brief van FCZ Tifosi, die PEC Zwolle woensdag openbaar heeft gemaakt, staat enige verduidelijking. “Doordat er meerdere incidenten zijn geweest, er geen verbetering zit in met name de communicatie richtingFCZ Tifosi en afspraken wederom niet of nauwelijks worden nagekomen, hebben wij besloten om met ingang van 1 juli een andere invullling te geven aan de stichting.”

  Overigens houdt FCZ Tifosi niet helemaal op met ludieke sfeeracties. Het plan is om amateurverenigingen te ondersteunen met het opzetten van sfeeracties. Ook wil de stichting elders nog steeds een bijdrage leveren aan mooie (sport)evenementen. Meeuwissen: “Met de opbrengst daarvan willen we goede doelen ondersteunen.”

  Edward van Wonderen, algemeen directeur van PEC Zwolle stelt verrast te zijn door de brief en geeft aan dat er nog een gesprek op de agenda staat met FCZ Tifosi.

  Bron: Stentor


  Maak melding

 14. Zwolluh, edward heeft al in de krant gereageerd, moet hij dat dan ook ook nog op twitter doen?

  FCZ Tifosi heeft zich als een apart eilandje gedragen en heeft daarom totaal geen steun of draagvlak van supporters. Laat ze lekker verder gaan als onfafhankelijk bvtje, maar niet meer bij onze FC.


  Maak melding

 15. Wat een gezeur bij de club iedereen lijkt de macht te willen hebben .Er kan maar één kapitein op het schip zijn.En wat de naamsverandering betreft dat hoort bij deze club en had er in het verleden nooit weg gehaald mogen worden want dan hoef je ook geen jubileum van het zoveel jarig bestaan te vieren.In de oprichting heeft de club de naam PEC Zwolle gekregen en dat had zo moeten blijven.En nu eens kijken hoe ze zich handhaven in de Eredivisie het komende seizoen vind ik veel belangrijker als al dat andere gezeur er om heen


  Maak melding

 16. Antipanda? orgineel…

  Ik bezoek met regelmaat de Fc. Dat is wat ik doe, niet meer of minder. Of is dat te weinig om mijn mening te mogen uiten? of wacht, ik ben geen echte zeker…


  Maak melding

 17. Ach tifosi en incidenten. Waren zij het niet om met een anti pec spandoek te komen? Schandalig !!! Op deze manier zorgen ze zelf voor incidenten en dat ook nog over de rug van de supporter. Tifosi had zich hierin afzijdig moeten houden of gaat het hun alleen maar om de centen? centen ontvangen maar je wel tegen je eigen club keren. tifosi gauw opdoeken dus.


  Maak melding

 18. @Pieters:

  In de oprichting heeft de club de naam PEC Zwolle gekregen en dat had zo moeten blijven.

  PEC Zwolle is failliet gegaan, feitelijk gestorven.
  Er is toen een nieuwe club opgericht die de naam FC Zwolle heeft meegekregen. Nu willen ze na 22 jaar die nieuwe club opeens de naam van een al 22 jaar overleden club geven. Logisch dat dit een hoop gedonder geeft.


  Maak melding

 19. Poeh al die mensen hier die lijden aan FCZ verlatingsangst, accepteer het nu maar gewoon want het eerherstel van PEC is een voldongen feit.
  Heu heu heu !


  Maak melding

 20. Ach tifosi en incidenten. Waren zij het niet om met een anti pec spandoek te komen? Schandalig !!! Op deze manier zorgen ze zelf voor incidenten en dat ook nog over de rug van de supporter. Tifosi had zich hierin afzijdig moeten houden of gaat het hun alleen maar om de centen? centen ontvangen maar je wel tegen je eigen club keren. tifosi gauw opdoeken dus.

  Poeh al die mensen hier die lijden aan FCZ verlatingsangst, accepteer het nu maar gewoon want het eerherstel van PEC is een voldongen feit.
  Heu heu heu !

  :D:D:D

  er is meer dan fcz tifosi

  PECTIFOSI 8):P:D


  Maak melding

 21. Niemand is groter dan de club, zelfs FCZtifosi niet. Het is graag of niet hoor. Er komt wel weer wat anders.

  PEC is nooit dood geweest, maar wel heel diep weggestopt. Nu zijn we terug en sterker dan ooit!

  PEC IS BACK!!! We’re here to stay


  Maak melding

 22. Voorzitter Visser daarnet op Twitter:

  FC Tifosi wat mij betreft enorm bedankt! Jullie hebben de balans opgemaakt: respect voor het besluit! Klasse, ook in de ED op de tribune!


  Maak melding

Reageer