Ontwerp wijkcentrum met sporthal Het Anker bekend

Zwolle – Na een selectieprocedure hebben de gemeente Zwolle en de vertegenwoordiging van de gebruikers (de gebruikersgroep) voor het nieuwe Anker MoederscheimMoonen Architects gekozen als architect voor het ontwerp van het wijkcentrum met sporthal. Dit complex krijgt een plek op de rand van Westenholte en Stadshagen.

anker.jpg

MoederscheimMoonen Archtitects heeft in haar bestaan een specialisme ontwikkeld in maatschappelijk vastgoed en sport en ziet duurzaamheid als een integraal onderdeel van ieder ontwerp. Het bureau uit Rotterdam heeft sinds haar oprichting bovendien op een bijzondere manier binding met sport in de regio Zwolle door de steun en betrokkenheid bij wielerploeg Team Tegenkracht. Alle premies en prijzengeld van deze wielerploeg uit Zwolle komen direct ten goede aan Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport. In het nieuwe Anker zijn een deelbare sporthal met onderwijsfaciliteiten en een groot deel aan multifunctioneel programma van het wijkcentrum ondergebracht. Het gepresenteerde ontwerp van de architect betreft een eerste visie waarbij de intenties van een duurzaam en groen complex tot uitdrukking zijn gekomen in een dynamisch levendig, landschappelijk, en transparant gebouw.

anker_2.jpg

Wensen gebruikers
MoederscheimMoonen werkt de komende periode nauw samen met de verschillende gebruikers en de gemeente aan de doorontwikkeling van de visie tot een definitief ontwerp. Inwoners van de wijk konden tot 25 mei jl. hun wensen ten aanzien van de nieuwbouw indienen. Er zijn 80 digitale en schriftelijke reacties binnengekomen. Deze reacties worden meegenomen bij het bepalen van het definitieve programma van eisen. De meeste mensen gaven aan dat ze in het Anker graag een divers aanbod van sport, recreatie en cultuur zien. De start van de bouw van het nieuwe Anker staat gepland voor medio 2013. In het najaar van 2014 zou het complex in gebruik kunnen worden genomen.
Kijk ook op www.zwolle.nl/hetanker

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Afzichtelijk, geldverslinding en nergens voor nodig.

  Het huidige centrum is nauw verweven met de ijsbaan, met wat slimmer investeren knap je gewoon dit gebouw op ipv de grond in en rondom Westenholte vol te plempen met dit soort onnodige gebouwen. Niks tegen het anker, maar gezien de bezoekersaantallen…

  Net zoals het bejaardencentrum op de ‘schil’ zit niemand in Westenholte/Stadshagen erop te wachten.

  Westenholte: Net als met de ijsbaan, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald


  Maak melding

 2. Vreemde eend wat een rare reactie,dit nieuwe Anker is voor heel veel verenigingen en vooral ook scholen uit Stadshagen een zegen.Drie scholen gaan er gebruik van maken.Het oude gebouw opknappen lost niets op voor bv Volleybalver ,gymver etc .het is niet alleen verouderd maar ook te klein.Hier is jaren op gewacht en voor twee wijken bereikbaar,het wordt super alhoewel ik zelf niet voor deze architect was ,maar daar zal echt een goede reden voor zijn,er is democratisch met een gebruikersgroep gepraat .


  Maak melding

 3. Lijkt me weer een prachtige aanwinst voor Zwolle.
  Jammer dat geen Zwolse architect is geselecteerd maar misschien kan wel een plaatselijke aannemer dit realiseren ?


  Maak melding

 4. Ik had het Anker liever in de wijk gehouden. Lekker gemoedelijk. Nu krijg je al dat schorriemorrie van Stadshagen over de vloer straks. Onderschat dat niet!


  Maak melding

Reageer