Zomerconcert Britten verplaatst naar de Grote Kerk

Zwolle – Het concert dat het Britten Jeugd Strijkorkest op zaterdag 30 juni geeft, wordt verplaatst van de Nieuwe Markt naar de Grote of Sint Michaëlskerk aan de Grote Markt te Zwolle. In dit concert speelt het Britten Jeugd Strijkorkest (www.hetbritten.nl) werken van Vivaldi, Tsjaikovsky, Borodin, Piazzolla en Jacob TV.

Als solist treedt op de uit Zwolle afkomstige Elvira van Groningen (19). Elvira won op 14-jarige leeftijd het Prinses Christina Concours, studeerde aan het Conservatorium te Amsterdam en zet thans haar studies voort in Berlijn. Op 30 juni is zij de solist in de onstuimige en geestige Lente uit De Vier Jaargetijden van Piazzolla en een romantische Meditation van Tsjaikovsky.

Het Britten Jeugd Strijkorkest, dat Zwolle als thuisbasis heeft en onder leiding staat van Loes Visser, bestaat dit jaar vijf jaar. Het concert in de Grote Kerk maakt deel uit van het lustrumprogramma. Dit is tevens het laatste publieke optreden in Nederland voor de grote vakantie. In juli gaat het Britten op tournee en geeft concerten in Italië (Toscane) en Zwitserland.

De aanvang van het concert op 30 juni is 20.00 uur. De toegang is gratis, na afloop kunnen de bezoekers een vrijwillige bijdrage geven en/of de prachtige CD kopen.

Programma:

A. Vivaldi: Concerto grosso opus 3, nr.11 in d. Soli: Doortje Beemster en Roza Herwig viool, Anouk Meijer cello.

A. Borodin: Allegro uit het 2e Strijkkwartet in D

P.I. Tsjaikovski: Meditation uit Souvenir d’un lieu cher. Soliste: Elvira van Groningen, viool

Jacob TV: Uit 1e strijkkwartet ‘Versailles’, deel 1

A. Piazzolla: Lente uit de 4 Jaargetijden. Soliste: Elvira van Groningen viool

P.I. Tsjaikovski: Uit de Serenade voor strijkers opus 48 in C: Elegie en Finale

Artikel delen:

Reageer