Expositie levensmotto’s Jong & Oud bij Deltion

Zwolle – In het MIC van het Deltion college is een prachtige expositie gemaakt van foto’s en levensmotto’s van oudere en jongere mensen. Dinsdag 26 juni om 14.30 uur komen de  betrokken ouderen van Zandhove komen de geëxposeerde foto’s en verhalen bewonderen.

Het project is een initiatief van Cornelis Kapitein en Sjoukje Gerritsen van het Deltion College. Ze wilden graag een vervolg geven aan de projecten die in 2010 zijn uitgevoerd tijdens de Seven Days of Inspiration. Met Hanneke Jonkman en Roel Riepma werd contact gezocht voor het organiseren van een workshop over waardevolle dromen. Puur gericht op de wens om een echte verbinding te maken tussen jong  en oud. Begin juni werden drie van deze workshops uitgevoerd. Verzorgden en ouderen gingen met elkaar in gesprek over voorwerpen die voor hen veel betekenis hadden. Er werden mooie levensverhalen opgetekend en teruggeblikt op levensmomenten die als bijzonder waardevol werden ervaren. Daardoor leerden verzorgers en ouderen de achtergrond van elkaar beter kennen. De eenvoudige aandacht die mensen elkaar gaven, werkte verbindend. Albert Bartelds, professioneel fotograaf, maakte prachtige foto’s van de betrokken mensen. Deze foto’s en opgetekende levensmotto’s vormen het hart van de expositie.

Leerlingen van het Deltion college, opleiding facilitair leidinggevende, hebben rondom deze verhalen en ook hun eigen toekomstdromen samen met hun docente Pauline Senf de expositie samengesteld. Afgelopen maandag heeft de eerste groep ouderen vanuit het verzorgingstehuis Roosgaerde te Dalfsen de expositie bezocht. Ze kregen van de leerlingen een rondleiding door het Deltion college. Opnieuw een mooi en verbindend contactmoment voor ouderen, hun verzorgers en de jongeren.

Dinsdag 26 juni a.s. komt de tweede groep ouderen en verzorgers, vanuit het verzorgingstehuis Zandhove, de expositie bezoeken. Rond 14.30 uur worden ze door de leerlingen van het Deltion welkom geheten met een kopje koffie en gebak. Vervolgens wordt de expositie bezocht en krijgen ook zij een rondleiding door het gebouw.

De workshops zijn in goede aarde gevallen en zal in 2013 worden herhaald. Meerdere opleidingen van het Deltion zullen dan betrokken worden en nog sterker dan nu zullen de mogelijkheden benut worden om jong en oud met elkaar in verbinding te brengen. U kunt de expositie in het MIC van het Deltion college tot eind juni bekijken.

Artikel delen:

Reageer