Flashmob met zonaanbidders op Grote Markt

Zwolle – Winkelend publiek werd donderdagavond op de Grote Markt verrast door een groep zonaanbidders onder begeleiding van het JeugdSymfonie Orkest de Vuurvogel. Deze zogenaamde Flashmob had als doel om meer belangstelling te wekken voor zonne-energie.

Naast het Symfonie Orkest is ook een duurzaam installateur aanwezig. De engel Michael wordt in het licht gezet met energiezuinige spots. De Flashmob was een initiatief van de  het Zwolse PV-initiatief en provincie Overijssel. Het Zwolse Initiatief wil de zon doorgeven. Tot nu toe lukt dat aardig want in Zwolle deden tot nu toe ruim 300 burgers mee. En in de provincie Overijssel zijn inmiddels al meer dan 50 initiatieven die anderen hebben betrokken in de aanschaf van zonnepanelen. De gemeente Zwolle ondersteunde de Flashmob van harte. “Als gemeente maken we immers zelf ook werk van duurzaamheid”, laat programmamanager Duurzaamheid Michel Pauluis weten. Zo heeft de gemeente afgelopen jaar haar gebouwen en voorzieningen van zonnepanelen voorzien. Gemeente Zwolle stimuleert, verbindt en geeft ruim baan aan innovatieve oplossingen die zorgen voor een stad in balans. Daarvoor heeft zij onder meer bijeenkomsten georganiseerd voor Zwollenaren die samen aan de slag willen met duurzaamheid en collectief zonnepanelen wilden aanschaffen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Alweer een groep die beweert een flashmob te zijn en dat totaal niet is. Echt serieus, mensen moeten eens gaan opzoeken wat een flashmob is voor ze het zo noemen. Dit is gewoon triest.


  Maak melding

 2. Het mag dan misschien geen flaschmop heeten. Maar ze hebben zeker aandacht getrokken voor zonne energie. En daar ging het om. We moeten met zijn alleen jong en oud. Meer gaan doe aan energie besparing. Op welke manier dan ook. Alle kleine beetjes helpen.


  Maak melding

 3. Ja, alle beetjes helpen. Maar als opkomende economieen als India en China niet wordt gedwongen worden om ook aan co2 reductie te doen, zal alle moeite die we hier in Europa doen minder effect hebben dan de bekende druppel op de gloeiende plaat.

  Voor de economie is het echter wel goed. Maar een goede economie is weer slecht voor het milieu. Vicieuze cirkel, komen we nooit meer uit.


  Maak melding

 4. Zonne-energie gaat moeilijk worden in de toekomst als een dikke smoglaag de aarde omhuld heeft. Landen als Brazilië ook niet vergeten. Die kappen per dag een paar voetbalvelden aan oerbos weg. Ben bang dat een druppel niet genoeg is.


  Maak melding

Reageer