Toezicht van reddingsbrigade voor badgasten Milligerplas

Zwolle – Bij goed strandweer houdt op zaterdagen en zondagen de Reddingsbrigade Zwartewater Ratten uit Hasselt een oogje in het zeil op het zandstrand en het water van de Milligerplas.

zomer_3.jpg
Bij goed strandweer is er toezicht van de reddingsbrigade…

Als het in het weekeinde droog is en warmer dan 20 graden zijn de Zwartewater Ratten in principe present, tussen 10.00-18.00 uur. Zaterdag 23 juni is de reddingsbrigade voor het eerst aanwezig bij het recreatiewater in de wijk Stadshagen. Om 11.00 uur wordt dan de inzet van de reddingsbrigade officieel ingeluid. Geïnteresseerden in het werk van de reddingsbrigade zijn dan, onder het genot van een kop koffie, van harte welkom. De reddingsbrigade voert voor de gemeente Zwolle een aantal werkzaamheden uit. De vrijwilligers van de brigade houden toezicht op het strand en het water, ze verlenen indien nodig EHBO en hulp aan drenkelingen, proberen gevaarlijke situaties voor recreanten te voorkomen en zijn de ‘ogen en oren’ van de beheerder van de locatie. De reddingsbrigade is bij strandweer in het weekeinde met minimaal drie personen aanwezig. Dit najaar wordt de inzet van de Reddingsbrigade Zwartewater Ratten geëvalueerd. Indien de gemeente en de reddingsbrigade tevreden zijn over de inzet,  keren de vrijwilligers volgend zomerseizoen terug.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. ik moet denken aan het spreekwoord:

  als het kalf verdronken is, dempt men de put.

  -m.a.w. moet eerst iemand verzuipen in een zwemplas, zoals bij de Wythemerplas-


  Maak melding

 2. @geen idee .Bericht door GeenIdee, op 22 juni 2012 om 14:02
  ik moet denken aan het spreekwoord:

  als het kalf verdronken is, dempt men de put.

  -m.a.w. moet eerst iemand verzuipen in een zwemplas, zoals bij de Wythemerplas-

  Jij hebt echt geen idee waar je het over hebt. De besprekingen met RZR zijn al veeeeeeeeel langer aan de gang.


  Maak melding

 3. Dan dempt men de put? Dat betekent dat er iemand verantwoordelijk zou moeten zijn en dit is natuurlijk niet het geval als je in een plas gaat zwemmen. Dit moet gezien worden als een goed initiatief. En het zijn vrijwilligers….. Nog lastiger om de mensen aan te spreken op onverantwoord gedrag….


  Maak melding

Reageer