Zwollenaar vast voor belediging en bedreiging

Zwolle – Een 34-jarige Zwollenaar werd op donderdagmiddag 21 juni aangehouden op de Middelweg.

De man lag te slapen op een bankje in het park en werd door medewerkers van de politie gewekt. Hierop begon de man de politiemensen uit te schelden en te bedreigen. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Er zou eigenlijk een gedoogzone in een of ander park moeten komen waar je kunt slapen zonder dat de politie je komt storen 🙂


  Maak melding

 2. @kire lijkt me onnodig. Als je in Nederland dakloos bent, kun je daar, als je genoeg moeite voor doet, vanaf komen. Dat moeten we zo veel mogelijk stimuleren.


  Maak melding

 3. De man lag s,middags op een bankje te slapen. Word je dan ook al wakker gemaakt? Er staat trouwens nergens dat de man dakloos was.


  Maak melding

 4. Dus…als je even aan het dommelen bent of even lekker de ogen dicht doet in een park op een bankje…dan is dat niet goed??? Wat was de bedoeling van de politie? Of wouden deze ook een plekje op het bankje? Iemand die de ogen even gesloten heeft op een bankje hoeft inderdaad niet dakloos te zijn!


  Maak melding

 5. @kire, Inderdaad laat maar komen die info van Jasper. Ik ken zelf de situatie ook niet. Maar dan nog, hoeveel mensen liggen er wel niet in bijv park Weesenlanden of langs de gracht s,middags bij mooi weer. Allemaal dakloos zeker. @ Mel heerlijk kan dat zijn, even weg dommelen even je ogen dicht in een mooie omgeving een park bijv.


  Maak melding

 6. Ik denk dat het grootste gedeelte van de groep daklozen, bij de politie in beeld is. En deze man zal ook een “bekende”van de politie zijn. En daarom verzocht zijn om zijn biezen te pakken.


  Maak melding

 7. Nee Jasper,je praat alleen fcv 010 na, de vraag aan jou was hoe jij weet dat het een dakloze was. Dat was jou eerste reactie op kire namelijk. En zon, nou ik heb de zon vandaag vaak gezien. Het is maar wat je wil zien.


  Maak melding

 8. Als je rustig even op een bankje ligt te tukken in het zonnetje, zul je echt niet wakker gemaakt worden door surveillerende agenten.
  Ben je een bij de politie bekende zwerver die regelmatig overlast veroorzaakt dan is de kans vrij groot dat je gevraagd wordt je biezen te pakken.

  De kans dat het hier dus een zwerver betreft is vrij groot,maar Ewoud zal vast niet op een bankje aangetroffen worden, want waarschijnlijk staat ie in een park een boom te knuffelen: “Nee Jasper…”, boehoe! Ik wil gelijk hebben! Welles! Nietes! 🙁

  Dat iets niet in een politiepersbericht staat betekent nog niet dat een vrij logische aanname niet gemaakt mag worden zonder schriftelijk bewijs in 3-voud.


  Maak melding

 9. Ja, inderdaad wat die agente deed in rotterdam deed moeten we hier ook invoeren. Dan nemen we fredje als eerste in Zwolle waar dat mee gebeurt. En dan niet lopen piepen dat ze je pijn gedaan heeft. Of aangifte doen na de tijd. Ze deed gewoon haar werk toch.


  Maak melding

 10. laat de politie boeven gaan vangen
  inplaats van vredelievende burgers te plagen
  dit is gewoon provoceren
  stelletje macht geile nietsnutten zijn het  Maak melding

Reageer