Historische vondst aan Binnengasthuisstraat

Zwolle – Vrijdag zijn experts tijdens werkzaamheden in het park aan de Binnengasthuisstraat op mogelijke bijzondere vondsten gestuit. Het zou gaan om historische voorwerpen en een oude kelder. De komende dagen wordt hier nader onderzoek naar gedaan. Naar verwachting kan er volgende week meer duidelijkheid worden gegeven.

binnengasthuis.jpg

Op dit moment vinden er renovatiewerkzaamheden plaats in de Binnengasthuisstraat. Woningcorporatie Openbaar Belang uit Zwolle revitaliseert hier 40 historische woningen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het nabijgelegen park, waar de mogelijke bijzondere vondsten zijn gedaan. De Binnengasthuisstraat ligt dichtbij het centrum van Zwolle en is verscholen achter het monumentale pand Molenzicht dat uitzicht heeft op de Vechtstraat. Achter het monumentale pand staan de 40 historische woningen, deze zijn gelegen aan een prachtig park dat grenst aan de Nieuwe Vecht.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. De vondst blijkt een ‘ludieke actie’ te zijn van Openbaar Belang en enkele makelaars met het commerci√ęle doel om ‘8 schatten’ (= huizen) in de etalage te zetten.


    Maak melding

  2. het betreft dus renovatie van 16 historische woningen nu geschikt voor sociale markt van de 8 te renoveren woningen niet meer geschikt voor sociale markt dus echt geen schatten


    Maak melding

  3. van de 16 woningen worden er dus 8 gemaakt, daarnaast sloop in 2015/2016 van 40 woningen staat in jaarrekening 2011 van OB


    Maak melding

Reageer