Bijzondere filmavond van Zwolle Milleniumstad

Zwolle – De werkgroep Zwolle Millenniumstad van GroenLinks organiseert in samenwerking met het Filmtheater Fraterhuis een bijzondere filmavond met de Iraanse film Offside, van Jafar Panahi, en een korte nabespreking. De film vertelt over hoe een groep Iranese vrouwen probeert een voetbalstadion binnen te komen. Zij moeten zich hiervoor verkleden als man. Sommige van hen worden betrapt en gearresteerd.

Offside bekritiseert de beperkingen die de Iranese overheid oplegt, aan met name vrouwen. De film was daarom verboden in Iran, maar werd in 2007 toch de populairste film van het land. Na afloop van de film is er voor wie wil een nabespreking met twee kenners van de Iraanse cultuur: Sharareh Azimi Nober (eigenaresse van biologische brasserie De Stadsgenoot) en de Nederlandse Iraniër Amir Attari. In dit gesprek wordt ingegaan op de situatie in Iran, ervaringen van Iraniers in Nederland, en mogelijkheden voor Zwollenaren om zelf iets te betekenen in het thema.

De werkgroep Zwolle Millenniumstad van GroenLinks zet zich in voor samenwerking tussen initiatieven in Zwolle die zich bezig houden met de Millenniumdoelen, zoals internationale samenwerking.

Dinsdag 26 juni 2012 , aanvang: 19.45. Locatie: Filmtheater het Fraterhuis. Kaarten ( €5,–) daar verkrijgbaar.

Meer informatie: zwollemillenniumstad@gmail.com

Artikel delen:

Reageer