PEC Zwolle breidt capaciteit stadion uit

Zwolle – Met de promotie naar de Eredivisie neemt de publiekelijke belangstelling voor PEC Zwolle toe. Daarom breidt de club haar stadion uit. Het huidige stadion biedt plaats aan een kleine 10.000 toeschouwers. De uitbreidingen voor het komende seizoen vinden plaats op de Marten Eibrink tribune (noord) en Fred Patrick tribune (oost). Op de Marten Eibrink tribune komen ruim 2.000 staanplaatsen, waarmee de capaciteit met ruim 1.000 plaatsen toeneemt. Dit is een lang gekoesterde wens van de supporters.

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__17.jpg
De tijdelijke tribune aan de oostzijde was een succes…

Voor de Fred Patrick tribune wordt wederom een tijdelijke tribune gebouwd, welke plaats biedt aan 1.000 toeschouwers. Deze tribune is vergelijkbaar met de tribune die er het afgelopen seizoen tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Eindhoven heeft gestaan. Met deze uitbreidingen komt de capaciteit van het stadion op ruim 12.000 toeschouwers. De vergunningen voor deze uitbreidingen zijn bij de gemeente Zwolle aangevraagd. Uiteindelijk wil PEC Zwolle, bij behoud van Eredivisieniveau, het stadion in een periode van drie tot vijf jaar uitbreiden naar een capaciteit van 14.500 toeschouwers. De uitbreiding zal in fases verlopen waarbij het streven is om de eerste fase van de uitbreiding te voltooien voor de eerste competitiewedstrijd van PEC Zwolle op zaterdag 18 augustus 2012 tegen Vitesse.

De club wil supporters oproepen om te helpen bij de realisatie van de staanplaatsen op de Marten Eibrink tribune. Supporters kunnen zich daarvoor aanmelden bij het bestuur van de Supportersclub.

Artikel delen:
Reacties 11
  1. Volgens mensen die bouwtekeningen konden bekijken die onlangs te zien waren in het supportershome, was daarop te zien een uitbreiding van 5 rijen naar beneden .

    Het betrof Oost , Noord en de Zuid tribune(behalve het uitvak)
    Wat men doet met de hoofdtribune is nog niet duidelijk .    Maak melding

  2. Zou je niet eerst de huidige capaciteit benutten? Is het stadion al uitverkocht dan? Doe net als Heerenveen, een paar duizend op de wachtlijst en DAN PAS een extra ring erbij.


    Maak melding

Reageer