MuNu Kinderkunstfeest cultureel hart van Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag het Grote Kerkplein het kloppend hart van een groot kinderkunstfeest. In de MuNu tent op het plein presenteerde Joep Onderdelinden (onder andere bekend van tv als postbode Siemen) verrassende optredens van kinderen die op school of in hun vrije tijd hun talent hebben ontwikkeld in dans, muziek of theater. Voor even was het stadsplein het domein voor kinderen, en het cultureel hart van Zwolle.

munu_11.jpg

Theater Gnaffel trapte het festival af met een spectaculaire preview van de voorstelling ‘De vriendelijke draak’. Deze voorstelling gaat over vriendschap en dapper zijn. Vervolgens namen de jonge kunstenmakers het podium over en lieten zien wat ze de afgelopen periode geleerd hebben. Bijvoorbeeld de leerlingen ballet weten nu hoe je verschillende emoties uitbeeld. Tijdens het optreden lieten zij zien hoe zij boos, blij en trots in hun dans hebben verwerkt. Een cursist DJ kwam zijn plaatjes draaien en werd begeleid door een saxofonist. Samen lieten zij het publiek lekker swingen. Leerlingen van De Octopus lieten zien hoe ze de afgelopen week een verrassende flashmob tot stand hadden gebracht. Buiten de tent was er ook op het plein van alles te doen! Kinderen konden bijvoorbeeld hun creatieve toekomst laten voorspellen door een waarzegster, mee helpen schilderen aan een levensgroot kunstwerk of zich laten schminken. Jonge kunstenmakers konden tijdens het festival via diverse workshops ook zelf aan de slag te gaan! Er was een uitgebreid programma voor beginnende pianisten, gitaristen en saxofonisten.

munu_16.jpg

munu_18.jpg

munu_19.jpg 

 Via Lees verder meer foto’s…

In het Celecentrum konden kinderen onder andere uitproberen hoe het is om in de huid van iemand anders te kruipen tijdens de theaterworkshops. Ook kon je ontdekken wat er allemaal komt kijken bij musical.

Tijdens het Fundatieatelier konden kinderen als echte architecten hun eigen steentje bijdragen aan een gezamenlijk bouwwerk. Deze doorlopende bouwworkshop was in samenwerking met de Muzerie tot stand gekomen. In de expositieruimte was het resultaat te zien van alle cursisten van het kunstatelier. Tijdens de verschillende workshops dans in het Papenstraattheater kon niemand meer stil blijven staan. Alle remmen werden losgegooid in een workshop ‘streetdance en ballet’ en peuter/kleuterdans.

In de Goudsteeg konden kinderen een instrument pakken en onder begeleiding van een docent een liedje leren spelen of binnen lopen tijdens de workshops in de gehoorzaal en meedoen aan de Voiz Kids.

munu_1.jpg

munu_5.jpg

munu_4.jpg

munu_7.jpg

munu_8.jpg

munu_9.jpg

munu_10.jpg

munu_12.jpg

munu_13.jpg

munu_14.jpg

munu_15.jpg

munu_17.jpg 

munu_3.jpg

munu_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het was een mooi gebeuren, met veel animo bij de workshops. Op het plein was het helaas minder druk en gezellig. Dat kan beter!


    Maak melding

  2. Wij kwamen toevallig langsgelopen met onze zoon. Wat was het leuk zeg. Hij heeft mee staan springen en een gezicht geverft. De goochelaar was leuk. Daarna ook in de muzerie geweest. Leuk georganiseerd!


    Maak melding

Reageer