Zwolse dames lopen 800 km voor goed doel

Zwolle – Na 7 weken en na bijna 800 km afzien zijn de Zwolse Ann Heerink en twee vriendinnen weer terug in Zwolle. Het drietal liep voor het goede doel naar de bekende bedevaartsplek Santiago de Compostella. Ann, Ria en Lidy wandelden door weer en wind, regen en zon, de bekende pelgrimstocht. En dat leverde wat op ook. De dames liepen voor kinderen in India en haalden ruim 22.000 euro op.

thuiskomst_ann_lidy_en_ria.jpg

De dames hadden zich goed voorbereid en op kleine ongemakken na liep de voettocht voorspoedig. Lidy kreeg wat last van een pijnlijke knie, maar kon gelukkig naar enkele dagen weer de voettocht vervolgen. Temperatuurverschillen waren soms groot. Ze liepen de ene dag met 32 graden en een volle zon aan de hemel, maar soms hadden de dames sokken aan de handen om de kou te trotseren. Ze hebben veel mensen ontmoet vanuit de hele wereld, die spontaan bijdroegen aan het goede doel. Tijdens de reis, die begon in St. Jean Pied du Port, hebben ze nog eens bijna 2300 euro opgehaald. Op http://www.pastorthomasfonds.nl/ kan je een reisverslag teruglezen.

Overigens zijn de dames er nog niet. Ze willen nog eens 8000 euro ophalen de komende tijd. Want met 30.000 euro kunnen in India 50 kinderen 10 jaar lang naar school (incl. een warme maaltijd en kleding). Het Pastor Thomas Fonds zet zich voor deze kansarme kinderen in zodat ze alsnog onderwijs kunnen volgen. Een gift is nog steeds welkom op rekeningnummer 1386.41.242 onder vermelding van ‘Santiago’.

De dames werden na zeven weken door vrienden en familie onthaald (zie foto). Ze hadden een groot spandoek gemaakt en een Shanti-koor zong de dames toe. Een geweldige prestatie.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het damestrio dat onlangs een sponsor voettocht heeft gemaakt naar Santiago de Compostella voor het Pastor Thomas Fonds, gaat door met inzameling van geld voor het goede doel. Zo heeft het trio een unieke wandeltocht als onderdeel van de Dedemsvaria uitgezet rond Dedemsvaart. Op zaterdag 4 augustus kan er tussen 10.00 en 11.00 vanaf het Kalkoventerrein gestart worden voor de wandeling. Het is inschrijfgeld is 2,50. De opbrengst is voor het Pastor Thomas Fonds.


    Maak melding

Reageer