Haerst laat Zwolle genieten van Pontpoëzie

Zwolle – Onder de naam Pontpoëzie was er zaterdagavond bij het veerpontje van Haerst poëzie- en muziek te beluisteren. 10 dichters van formaat, ondersteund door musici van het Zwolse klassieke orkest Musica Michaelis, lieten zich de hele avond op vijf verschillende plekken op- en- rondom de pont van zich horen. De belangstelling voor het unieke evenement was opvallend groot!

pontpozie_13.jpg
Oud stadsdichter van Zwolle, Paul Gellings

Net als de orkestleden van Musica Michaelis hadden ook de bewoners van Buurtschap Haerst het idee om rond de kortste nacht van het jaar iets cultureels te organiseren. Die basis kwam zaterdag bij het veerpontje tot uiting. Via een rondgang door Haerst werden de meer dan 100 bezoekers, waarvan de meesten met het pontje uit Zwolle overkwamen, meegenomen op een ontdekkingstocht van poëzie en klassieke muziek. De speelplekken waren op zich al bijzonder; bij een hooiberg, een bakhuisje, op de dijk, in het veerhuis en natuurlijk op de pont zelf, midden op de Vecht. Centraal gelegen in het buurtschap was er een bescheiden festivalterrein met een intiem podium. Het programma duurde tot middernacht en werd muzikaal afgesloten door een concert van Musica Michaelis. Alle verdere info kunt u vinden op de website; www.pontpoezie.nl.

pontpozie_5.jpg

pontpozie_6.jpg

pontpozie_7.jpg 

Meer foto’s via Lees verder…

pontpozie_3.jpg
Bouke Vlierhuis

pontpozie_1.jpg
Er werden ook gedichten gefluisterd… Door Mariska de Groot.

pontpozie_2.jpg

pontpozie_4.jpg 

pontpozie_8.jpg 
Anna Hoogendoorn

pontpozie_9.jpg

pontpozie_10.jpg

pontpozie_11.jpg

pontpozie_12.jpg
Hedwig Selles

pontpozie_14.jpg

pontpozie_15.jpg
Organisator Jacob (de Pontbaas) Versteegh

pontpozie_16.jpg 
Hein van der Schoot

pontpozie_17.jpg 

pontpozie_18.jpg

pontpozie_19.jpg

pontpozie_21.jpg
Rodaan Al Galidi

pontpozie_20.jpg

pontpozie_22.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. De fluisterdichter was mijn favoriet ( een gedicht voor jou alleen, zachtjes in de oor) Een bekentenis: ik kwam voor de muziek, bij aanvang een bijzondere muzikale begroeting vanaf het pontje. Vanaf 11 uur een fantastisch concert op onvermoede locatie, een zomeravond om nooit te vergeten, dank je wel allemaal


  Maak melding

 2. Een surrealistische ervaring op een magische plek! Hulde voor de gastvrije, organische organisatie, die zulk muzikaal en poetisch talent in een prachtig decor heeft weten te verenigen. Waar vind je nog zo’n ongedwongen, vrolijke, hartverwarmende sfeer? Bij het Haersterveer!


  Maak melding

 3. Wat een bijzondere, bijna verstilde avond met mooie, soms ontroerende gedichten en prachtige, intieme muziek; dank jullie wel!


  Maak melding

 4. Hartelijk dank aan iedereen, die een bijdrage heeft geleverd om deze prachtige avond te realizeren.
  Heel bijzonder …….en zo toegankelijk voor alle rangen en standen,het was echt perfect.


  Maak melding

Reageer