Groep gooit 50 fietsen tegen de vlakte

Zwolle – Vijf Zwollenaren van 18 en 19 jaar werden op zondagochtend 24 juni aangehouden op de Hanzelaan.

Passerende politiemensen zagen de jongemannen met fietsen gooien. In totaal lagen er zo’n 50 fietsen op de grond naast de fietsenrekken. De vijf werden ingesloten op het bureau.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. En wanneer je nu maandagmorgen, terug komt bij je fiets en je hebt schade er aan. Hoe weet je nu op welke manier dit ontstaan is?

  En dat 5 jongens het leuk vonden om met o.a. jou fiets te gooien.
  Heeft de politie een briefje aan de fiets gehangen, in de trant van, schade meld je bij het politiebureau, dan kun je de schade op de jongens verhalen.


  Maak melding

 2. Ingrid dat gaat echt niet natuurlijk, denk je dat die agenten precies weten welke fietsen om gegooid zijn of al plat lagen? Er lagen plus minus vijftig fietsen op de grond. Die jongens staan vanav weer buiten met waarschijnlijk een bekeuring. Meer niet helaas.


  Maak melding

 3. @Ewoud, dat vind ik perssonlijk te makkelijk, weet niet precies waar het gebeurt is, maar ik zou er enorm van balen, wanneer ik vanavond of morgenochtend terug kom, en mijn fiets is aan barrels.

  Wanneer ik hier lees dat ze met fietsen aan het gooien waren, zullen er fietsen her en der neer gegooid zijn. Lijkt mij niet meer dan terecht, ook al is het dan maar voor enkelen, ze de schade betalen, dan dat ze er alleen maar met een boete vanaf komen.


  Maak melding

 4. Sjonge wat een zielige kleuters weer. Als ik het voor t zeggen had: loonbeslag of whatever totdat ze 50 nieuwe fietsen hebben betaald. Ofwel pak m beet 25,000 euro, dus 5.000 euro per kleuter. Dat ze het maar goed voelen, want uitgaan kan in ieder geval dan ook niet meer. Maar helaas, ik heb t niet voor het zeggen (gelukkig maar misschien :D)


  Maak melding

 5. @ Ingrid tuurlijk ik zou er ook van balen als mijn fiets beschadigd zou zijn. Maar denk dat het lastig te bewijzen is welke fietsen allemaal door hun om gegooid zijn. Misschien zijn er camera-beelden. Denk dat het aan de Hanze-laan gebeurt is, zit het hoofd-bureau.Meeste kans om politie tegen te komen.En zondags erg rustig daar. Maar eens met je, flinke bekeuring en t liefst de schade betalen natuurlijk. Maar dat zal wel niet gebeuren.


  Maak melding

 6. Verdachten hebben recht op rechtsbijstand, en u begrijpt wel dat wij dat betalen! De gebroeders Anker en meer van dat soort residu staan klaar om de verdachten in te fluisteren dat ze niets moeten toegeven. Voor de politie is dat niet te bewijzen wie het heeft gedaan en of er al fietsen lagen. Dus ik ben bang dat de gedupeerden kunnen fluiten naar een vergoeding als er schade is. Een rechtstaat is prachtig maar daar horen advocaten bij die enig gevoel hebben voor het slachtoffer. Maar nu ik het schrijf moet ik er zelf om lachen. Ik houd het dus op residu>:(


  Maak melding

 7. Bericht door ingrid, op 24 juni 2012 om 19:23
  Wanneer ik hier lees dat ze met fietsen aan het gooien waren, zullen er fietsen her en der neer gegooid zijn. Lijkt mij niet meer dan terecht, ook al is het dan maar voor enkelen, ze de schade betalen, dan dat ze er alleen maar met een boete vanaf komen.

  Lijkt mij ook niet meer dan terecht. Echter op dat soort momenten denk ik wel eens: we leven helaas in Nederland!

  Als iemand door twee mensen in elkaar geslagen wordt en komt te overlijden wordt er niemand moord of doodslag ten laste gelegd. Het is namelijk niet aan te tonen wie de fatale klap heeft uitgedeeld. (Want dat is schijnbaar het enige dat telt.)
  Laat staan dat ze voor fietsen gaan achterhalen of de jongens jouw fiets hebben toegetakeld en wie precies jouw fiets heeft toegetakeld.

  Maar ik zou ook zeggen: gewoon iedereen die schade heeft kan het melden en de vijf knapen mogen de schade vergoeden. En als iemand dan zo handig is om te zeggen, dat zijn fiets er ook stond terwijl dat niet zo was hebben ze pech gehad.


  Maak melding

 8. @plantje Ik ben er heel blij mee dat je hier in Nederland niet veroordeeld mag worden voor iets waarvan niet 100% duidelijk is dat je het hebt gedaan.


  Maak melding

 9. Ik vind dat het in dit geval niet uitmaakt of je nu één fiets of tien fietsen vernield hebt. Of wellicht of je er tegenaan geschopt hebt of op hebt staan springen.
  Geen onderscheid: allemaal samen de schade betalen voor ALLE fietsen! En dan mogen ze elkaar onderling verwijten dat de één meer plezier van de actie heeft gehad dan de ander, maar ze wel hetzelfde moeten betalen.

  Ik ben het er ook wel mee eens, dat mensen in Nederland niet veroordeeld worden voor iets waarvan niet 100% duidelijk is dat ze het gedaan hebben. Maar dat is iets anders dan dat mensen maar vrijgepleit moeten worden als niet vastgesteld is, dat ze 100% van de misdaad begaan hebben. Daar komt nog bij, dat het wat anders is of je van moord beschuldigd wordt of van het vernielen van fietsen.


  Maak melding

Reageer