Pelikaan Beach Soccer Zwolle ontloopt degradatie

Zwolle – Pelikaan Beach Soccer Zwolle heeft zaterdag geknokt om degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. Dat lukte! Na twee verlieswedstrijden in Middelburg is het beachsoccerteam uit Zwolle 6e gebleven en kan nu niet meer degraderen. Om de doelstelling te halen om 6e te blijven moet het voetbalteam een enorme uitdaging met elkaar aangaan door 15 juli te winnen van Beach Soccer Egmond en Beach Soccer Zeeland.

Speler / coach Sillie Diluru: "Ons spel met vergeleken vorige week was niet best. We hadden een stijgende lijn te pakken maar dat was dit weekend vooral in de eerste wedstrijd alleen in de 1e periode zichtbaar. We speelden tegen Den Haag en die waren gebrand om tegen ons te winnen om degradatie te ontlopen. We begonnen sterk en namen een 2-1 voorsprong maar in de 2e en 3e periode haalden we niet ons niveau. We waren slordig in balbezit en namen verdedigend positioneel te veel risico’s waardoor zij in de omschakeling maar vooral met hun sterke spits het verschil maakten. 1e periode 2-1, 2e periode 3-5 en 3e periode 3-8 Doelpunten: Joris de Wilde, Iljas Baltes, Marthijn van der Steege."

Vervolg:
"In de tweede wedstrijd moesten we tegen toen de virtueel koploper en we wisten dat zij met dezelfde instelling als Den Haag tegen ons zouden spelen maar dan juist om de 1 te blijven in onze competitie. Ook hier begonnen we goed aan de wedstrijd maar gaven we in de 2e periode te makkelijk de doelpunten weg. In de 3e periode gingen we eindelijk weer als team spelen en toonden we veerkracht om terug te komen tot 5-4 waar Iljas Baltes een schitterende doelpunt maakte om van ongeveer 30 meter diagonaal in de bovenhoek te schieten. Joris de Wilde deed hetzelfde maar zijn poging ging binnenkant kruising eruit als deze goal was gevallen was het 5-5 geworden en was het weer een wedstrijd geworden alleen zijn we te laat begonnen om ons eigen spel te spelen. 1e periode 1-1, 2e periode 1-4 en 3e periode 4-5 Doelpunten: Iljas Baltes 2x, Joris de Wilde en Marthijn van der Steege."
Pelikaan VBeach Socces Zwolle heeft nu 3 weken om zich te voorbereiden voor de KNVB Supercup (beker wedstrijden) op 14 juli en de dag daarna 15 juli onze laatste twee competitie wedstrijden in het Beach Soccer Stadion in Scheveningen. Diluru: "We zitten in de beker (14 juli) in een zware poule: BSWW en Beach Soccer Zeeland. De volgende dag 15 juli spelen we tegen Beach Soccer Egmond en ja weer Beach Soccer Zeeland nummer 2 en 4 van de competitie. Dit is voor mij een uitdaging om ons team voor beide dagen optimaal voor te bereiden. Vooral tegen Beach Soccer Zeeland die in mij ogen de beste ploeg heeft om de landstitel en beker te winnen dit jaar. Ik heb daarom al wat oefenwedstrijden gepland om hier naar toe te werken. Zondag 1 juli spelen we thuis om 12:00 uur tegen Beach Soccer Lansingerland. Dit is een team die play offs speelt in een andere competitie in Nederland. Dan spelen we 7 juli na het ALM Beach Soccer toernooi rond 18.00 uur tegen PEC Zwolle spelers die voornamelijk uit het kampioenselftal bestaat van 2002. Selectie PEC Zwolle: Henk Timmer, Marco Roelofsen, Iggy Tuhuteru, Remco Schol, Mingus Lim-Duan,Tom IJzerman, Lodewijk de Vries en Henk van Steeg."
Artikel delen:

Reageer