Accordeon Melancolique in de Schuilkerk

Zwolle – Ze wonen in Friesland en rijden zo’n 50 keer per jaar langs Zwolle op weg naar een concert. Nu dan voor het eerst een mogelijkheid om de accordeonisten Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer in actie te zien en horen in Zwolle zelf. Ze zoeken onafgebroken naar vernieuwing in hun programma. Korte gedichten en citaten wisselen muziekstukken af met invloeden uit o.a. Blues en Zuid-Amerikaanse, Franse, Klassieke en Volksmuziek tradities.

Een veelzijdigheid in repertoire en twee accordeons die in klankkleur net iets verschillen, maar wonderlijk goed samen passen. Zelfs de eenvoudigste muziekstukken krijgen in hun handen een intense spanning. Een muzikaliteit die het publiek soms doet vergeten om adem te halen. Accordéon Mélancolique heeft in de loop der jaren een originele stijl ontwikkeld; Hun laatste CD’s bevatten steeds meer eigen composities, die b.v. geregeld op ClassicFM te beluisteren zijn. Hun muziek wordt over de hele wereld gebruikt door dansgroepen b.v. de Franse hiphop-dansproductie van Accrorap of the Juilliard School of Arts in New York en Compañía Nacional de Danza II uit Madrid en filmmakers b.v.in Amerika: Martin Scorsese.

Ook in Nederland gebruiken televisieprogramma’’s als de Troon, Man bijt Hond, NPS kort, KRO profiel en Holland’’s got talent hun muziek. O.a. Peugeot en Vodafone gebruikten hun muziek bij TV-reclames. Zij treden in 2012 op tijdens het internationale akkordeonfestival te Marburg, Duitsland, eerder speelden zij op festivals in IJsland en Denemarken.

Zwolle
Vrijdag 6 juli 2012
Doopsgezinde Kerk (Schuilkerk), Wolweverstraat 9, 8011 NW
Aanvang 20:00 uur
Entree 12 euro
Info en reserv. www.acmel.nl

Artikel delen:

Reageer