Wie heeft de beste Zwolse gehaktbal?

Zwolle – Het verhaal gaat dat vroeger de beste Zwolse gehaktbal bij Dijkhof gegeten kon worden, waarvoor liefhebbers van heinde en verre naar het Zwolse trokken. Inmiddels claimt café Stroomberg die titel, terwijl ook café ’t Kroegje regelmatig als beste ballenleverancier wordt genoemd. Om aan die jarenlange ballenvete en onzekerheid een einde te maken en heel Zwolle de kans te geven deze titel te claimen, organiseren Sander Dol en Janske Mollen ‘De Zwolse Gehaktbalverkiezing 2012’.

Dit open Zwolse kampioenschap wordt ‘uitgevochten’ op zaterdag 14 juli bij restaurant De Koperen Kees in Zwolle. Iedereen die denkt de beste Zwolse Gehaktbal te kunnen maken, of hij nu professioneel gehaktballenmaker of enthousiast amateurballendraaier is, kan zich via email  tot 12 juli aanmelden. Bij aanmelding stuurt deelnemer de receptuur (gebaseerd op een recept voor vier gehaktballen) van zijn gehaktbal in. Deelnemer ontvangt per email een deelnemersnummer, wedstrijdreglement en een tijdstip waarop deelnemer zich op zaterdag 14 juli mag melden mét vier, al gebraden, gehaktballen.

Een vakkundige jury proeft in sessies van tien gehaktballen, alle ballen en beoordeelt die met cijfers voor verschillende categorieën; kwaliteit van het vlees, receptuur, bereiding, smaak, presentatie. De beste tien gehaktballen worden aan het einde van de dag nogmaals geproefd en beoordeeld, waarna de definitieve winnaar bekend wordt gemaakt.

De winnaar van deze wedstrijd mag zich een jaar lang titelhouder noemen van De Beste Zwolse Gehaktbal, krijgt een Zwols culinair pakket, een dinerbon voor vier personen bij restaurant De Koperen Kees, waar zijn gehaktbal een jaar lang op de kaart komt te staan onder vermelding van "Winnaar van De Zwolse Gehaktbalverkiezing 2012".

Aanmelden via: DeZwolseGehaktbal@gmail.com

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Toch wel fijn dat je je “geheime” recept moet geven aan een horeca ondernemer. Als je wint, weet je zeker dat Koperen Kees jouw gehaktbal op het menu zet.

  Sommige zaken zijn toch het “geheim” van de kok.


  Maak melding

 2. Lamsgehakt,klein gehakte rode ui,knoflook,verse koriander,kleingesneden ansjovis en kapertjes.kruiden met beetje ras el hanout en mixen met een beetje olijfolie … en een ei. bakken maar.


  Maak melding

 3. Klinkt goed degi, dat heb je vaker gedaan! Wat mij betreft heb je nu al gewonnen. Je deelt verder mee in de opbrengsten van deze puike bal die op de kaart van het restaurant gaat verschijnen. Kassa 😛


  Maak melding

 4. En ze “beloven”dat ze na dat jaar dat recept niet meer zullen gebruiken., wanneer het een succesrecept blijkt te zijn. Grapje zeker.


  Maak melding

Reageer