Jeugdbrandweer Zwolle in landelijke finales

Zwolle – De Stichting Jeugdbrandweer Nederland (SJBN) organiseert jaarlijks voor de 150 Nederlandse Jeugdkorpsen de Nederlandse Kampioenschappen Jeugdbrandweer. Zwolle is als enige jeugdkorps met al haar drie ploegen doorgestoomd naar de landelijke finales in september en oktober dit jaar.

16-04-2011_jeugdbrandweer_wedstrijden_zwolle_05.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle

In Nederland zijn 150 Jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen worden jongens en meisjes een aantal aspecten van het brandweervak bijgebracht. Daarbij is een van de doelstellingen dat kinderen door kunnen stromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. Zwolle heeft drie Jeugdploegen: Junioren (12 t/m 15 jaar), Aspiranten Lagedruk (16 t/m 18 jaar) en Aspiranten Hogedruk (16 t/m 18 jaar). De NK Jeugdbrandweer kent dit jaar tien kwalificatiewedstrijden, twee halve finales en de finales. Junioren Zwolle speelde 16 juni jl. de halve finale in Hoogeveen. De ploeg werd vijfde en plaatste zich voor de finale van 6 oktober a.s. in Mierlo.

Aspiranten Lagedruk en Aspiranten Hogedruk werden 23 juni jl. resp. tweede en eerste tijdens de halve finales in Cromstrijen (Numandsdorp). Ook deze twee ploegen gaan door naar de finales. Lagedruk komt in actie op 6 oktober a.s. in Mierlo. Hogedruk op 29 september a.s., eveneens in Mierlo.

Tijdens de verschillende finales komen tien ploegen in actie.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer