FireFly Festival geannuleerd

Zwolle – Maandenlang is er door de organisatie van FireFly Festival met bloed, zweet en tranen gewerkt om het ultieme festival neer te zetten. Een diverse programmering, prachtige decoratie, culinaire hoogstandjes en een bonte verzameling van FireFly Folk waren de ideale ingrediënten voor een bijzondere dag en nacht feest.

De organisatie kon niet wachten om de eerste bezoekers door de toegangspoorten binnen te zien komen en de reacties te zien op hun gezichten wanneer ze al het moois ontdekten. Alle inzet van de afgelopen tijd had maar een doel: de bezoekers een onvergetelijke ervaring bezorgen. En als je kijkt naar de artiesten die in de programmering stonden, de prachtige locatie en alle bijdragende organisaties, dan was dat ook zeker gelukt. Helaas hebben alle werkzaamheden niet direct geleid tot een ideale kaartverkoop. Hoe moeilijk het FireFly Festival het ook vind om dit nieuws naar buiten te brengen, op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken: Het festival zal op 7 juli niet plaats gaan vinden.

De organisatie wil ontzettend graag alle mensen bedanken die hebben bijgedragen aan alle werkzaamheden en alle bezoekers die een toegangsbewijs al hadden bemachtigd. De kosten worden uiteraard vergoed. Met frisse moed wordt naar de toekomst gekeken en het is zeker dat dit niet het einde is, maar een tijdelijke stop. De organisatie hoopt dat iedereen het besluit begrijpt.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Ben heel benieuwd wat een ‘bager’ feest is??? Maar goed, erg jammer dat het niet doorgaat. Leuke opzet, weer eens wat anders. Had hoge verwachtingen.


  Maak melding

 2. Zonde dat het niet doorgaat, maar dat had ik van tevoren eigenlijk ook al wel kunnen zeggen. Ik ken geen tot weinig mensen die zich aangetrokken voelen tot een dergelijk festival.


  Maak melding

 3. Jammer, wellicht kunnen ze beter kleinschaliger beginnen zodat het een gevestigde naam wordt. De nieuwigheid van de lokatie is er al van af en ik denk dat daarom het publiek kritischer wordt op het aanbod. Er zat wel potentie in het concept denk ik.


  Maak melding

 4. Psst Japer, wandt het is bagerrr. Als je dat bij iedere reactie gaat doen ,schrijf fouten verbeteren, dan denk ik dat je nog wel even bezig bent voorlopig;) Wandt met dt moest ik zelf ook wel om lachen trouwens:D


  Maak melding

 5. Die wandt was om te janken. Hier was het alleen uitleg omdat Tja er al een opmerking over had gemaakt 🙂

  ps. het is schrijffouten, 1 woord, Engelse ziekte 😉


  Maak melding

 6. Jasper dank je, 😀 vond die van mij nog niet zo erg als wandt, maar toch je hebt gelijk ik maakte een schrijf-fout eh, schrijffout:D .


  Maak melding

 7. Ja helaas gaat het niet door, weet zeker dat het programma en het idee er achter goed in mekaar zat. Had er persoonlijk best heen gewild naar een goed feestje. Wat mij aan het twijfelen bracht was via de media, ‘kleiner festival, “familie- gebeuren” lagere entree” als je al zo moet beginnen dan word het ook niet wat volgens mij. Helaas voor de orginisatie die toch altijd hun nek weer uitsteken in deze moeilijke tijd.Verkeerde timing ook misschien? Kwa vakantie enzo?


  Maak melding

 8. Ik had er wel zin in en had de kaarten al in bezit. Eindelijk weer een festival met “echte” muziek. Ik ben niet zo van de dance/trance/etc en dan is het openluchtaanbod in Zwolle zwak gesteld.

  En uiteraard de mensen die dit een bagger-festival vonden, kennen ook geen van de bands die er optreden. Het is allemaal wat minder commercieel dan de dance-festivals waar elk weekend bijna het zelfde muziekaanbod is.

  Vond het wel prijzig, maar qua bands was dat het nog wel waard.


  Maak melding

Reageer