Elona Eibrink wil naam vader op tribune FC Zwolle

Onder de supporters van FC Zwolle is de nodige onrust ontstaan over de vraag van FC Zwolle om mee te denken over een naam voor de vier tribunes voor het nieuwe stadion. Het bestuur is van mening dat alleen oud-voetballers in aanmerking komen voor een naamsvermelding aan de nieuwe tribunes. Elona Eibrink, de dochter van wijlen Marten Eibrink (de oud-voorzitter van PEC Zwolle), vindt dat FC Zwolle de wens van de supporters niet mag ‘overrulen’ en dat er een ‘Marten Eibrink tribune’ in Zwolle moet komen. Dat laat de dochter van Marten Eibrink donderdag aan website Weblog Zwolle weten.

Elona Eibrink beantwoord de wens van de supporters naar een “Marten Eibrink tribune” op twee manieren: de “zakelijke” kant en een persoonlijke kant. De “zakelijke” kant: FC Zwolle heeft ervoor gekozen om de supporters namen te laten bedenken voor de 4 tribunes in het nieuwe FC Zwolle stadion. “Naar wat ik lees en hoor zit mijn vader bij de eerste 4 genoemde namen. Hieruit spreekt de wens van de supporters. Nu zegt FC Zwolle dat ze geen tribune met de naam van mijn vader willen hebben. Dit kan niet! Dan had FC Zwolle zélf de namen voor de 4 tribunes van het nieuwe FC Zwolle stadion moeten bedenken.” De persoonlijke kant: Elona: “Ik vind als dochter, dat het niet meer dan billijk is om een tribune naar mijn vader te vernoemen. Ik vind dat FC Zwolle de wens van de supporters niet mag “overrulen”.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Dan had FC Zwolle z?©lf de namen voor de 4 tribunes van het nieuwe FC Zwolle stadion moeten bedenken

  Ik geloof niet dat dit door de fans geaccepteerd zou worden. ;D


  ⚠️ Meld

 2. maar hoe kan je mensen die werken bij zwolle en eigenlijk geen binding met de club hebben uigezondert een enkele dan op kantoor en in het bustuur
  nu uitleggen wat eibrink voor de club heeft betekend
  volgens mij zullen ze het nooit snappen en leren
  en scheep die man niet af met een ruimte in het complex want dat is gewoon een schande die jaren zal door klinken
  ik pleit er voor om het vak waar de fanatieke groep zit de naam te geven van marten eibrink
  maar eigenlijk verdient het hele stadion de naam eibrink  ⚠️ Meld

 3. Die tribune moet er komen, een loge of supportershome naar die man vernoemen is veel te weinig erkenning!


  ⚠️ Meld

 4. Beperking van de keuzevrijheid door het opleggen van criteria door het bestuur is in strijd met gemaakte afspraken en een belediging van de achterban.

  Eibrink en Sporre begrepen wel dat een bestuurder niet meer is dan een primus inter pares. Alleen al daarom verdienen zij dat er een tribune naar hen wordt vernoemd.


  ⚠️ Meld

 5. Natuurlijk! Het zou een groffe schande zijn als het bestuur nu ookal gaat voorschijven welke tribunenamen wel en niet naar voren mogen worden gebracht. Wij leven nog altijd in een democratie waarin de meerderheid beslist en niet een aantal zelfbenoemde (ongekozen) bestuurders. Het bestuur is er voor de supporters en niet andersom!


  ⚠️ Meld

 6. De huidige bestuurders zijn louter parasiterende passanten.

  De nagedachtenis aan De Redder van FC Zwolle leeft immer voort in de harten van de Zwolse supporters.


  ⚠️ Meld

 7. ik had nog een beetje symphatie voor van vliet heb hem wel eens gesproken in de vrolijkheid.maar dat is nu echt weg eibrink was een toffe vent .nogmaals als er geen tribune naar hem vernoemdt wordt koop ik geen seizoenkaart meer .tis een grof schandaal >:(


  ⚠️ Meld

 8. Door verhalen van mijn vader was het een top vent. Mijn vader was zijn oom en waren zeern beetje van de zelfde leeftijd. Deze man
  verdient het.


  ⚠️ Meld

Reageer