Ecodrome krijgt vrijetijdsfunctie

Zwolle – Wat is een goede, rendabele bestemming voor het voormalige Ecodrome in Zwolle? Marktpartijen die hun interesse reeds kenbaar hebben gemaakt, worden op korte termijn door de gemeente vrijblijvend geconsulteerd over de toekomstige functie van de locatie.

26-06-2012_ecodrome__01.jpg

De informatie die tijdens deze marktconsultatie wordt vergaard, benut de gemeente ter aanscherping van haar visie op het gebied. Dit najaar wordt een officiële aanbesteding of prijsvraag ten aanzien van de locatie georganiseerd. Hieruit volgt de definitieve nieuwe functie van het gebied. De voormalige Ecodromelocatie is een bijzondere locatie. Het ligt dicht bij de historische binnenstad en is uitstekend bereikbaar, via de weg maar ook met de trein. De locatie is ondanks de ligging midden in de stad erg groen. Het maakt onderdeel uit van de Spoorzone, het gebied rondom het Zwolse station dat grootschalig wordt herontwikkeld. De voormalige Ecodromelocatie kan daarbij een aanjaagfunctie vervullen. Burgemeester en wethouders van Zwolle hebben de gemeentelijke wensen voor deze bijzondere locatie geformuleerd. Uitgangspunt is dat de locatie wordt ingevuld met een leisurefunctie.

luchtfoto_ecodrome.jpg
Foto: cloudshots.nl

Geïnteresseerde marktpartijen krijgen daarbij voldoende ruimte geboden om (vernieuwende) initiatieven te presenteren. Inzet van de gemeente is om voor de locatie een voorziening te selecteren die langjarig geëxploiteerd kan worden. Tijdens de komende marktconsultatie wil de gemeente ideeën over de voormalige Ecodromelocatie vanuit de markt aanhoren. Bovendien wil Zwolle toetsen wat mogelijk is met de locatie. Indien nodig scherpt de gemeente op basis van de gesprekken haar visie op het gebied aan. De definitieve visie vormt de basis voor de te organiseren aanbesteding; een transparante procedure waaraan geïnteresseerde organisaties kunnen deelnemen.

Zwolle stelt in haar concept visie slechts een aantal eisen aan nieuwe initiatieven op deze plek: een geschikt plan dient financieel haalbaar te zijn, een dierenpark geldt wat de gemeente betreft niet als leisure-activiteit en het groene karakter moet behouden blijven. Wensen heeft de gemeente ook. Een geschikt plan heeft idealiter een regiofunctie, is innovatief, focust op een kernactiviteit, mikt op een wat jonger publiek en kenmerkt zich door (lokale) maatschappelijke betrokkenheid.

De marktconsultatie vindt in juli plaats met de diverse partijen die zich reeds bij de gemeente hebben aangemeld met een plan of idee voor de locatie. Zwolle verwacht dit najaar de aanbesteding of prijsvraag te kunnen doen waaraan alle geïnteresseerde organisaties kunnen meedoen, waarna een overeenkomst met een nieuwe exploitant kan worden gesloten

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Dat er vraag was naar leisure krijgt nu zijn beslag. Ecodrome dus ook nu. Daar zal die nieuwe hal van Wallyss bij de Ceintuuurbaan blij mee zijn 😉


  Maak melding

 2. Gezien de eisen van de gemeente gaat Wallyss daar geen last van krijgen.

  Tenzij het gehele park om word gebouwd tot een in- en outdoor paintball park. Dan kan Wallyss de lasergame hal wel sluiten.


  Maak melding

 3. Zwollenaar 038 Je bent me net voor, ik had precies dezelfde gedachte.
  Lijkt me een uitstekende locatie, weinig last van geluidsoverlast op die plek.


  Maak melding

 4. Goh Ecodrome krijgt “vrijetijds-functie”wat had het voor de sluiting dan? Vind het zelf niet zo,n ramp dat het dicht moest. Heb je die roof-vogels daar zien zitten in hun kleine ruimtes? Daar zijn toendertijd nog vragen over gesteld in de gemeenteraad. Maar ze bleven mooi zitten. Nee Libema lacht zich kapot jarenlang vette subsidie en er niets mee doen. Gewoon de boel laten klappen.


  Maak melding

 5. Wat te denken van een groene winkel met uitsluitend regionale producten. Het is goed bereikbaar, dit geeft vrijwel geen overlast en dit zet de regio van Zwolle goed op de kaart!


  Maak melding

Reageer