Expositie over levensmotto’s van jong en oud

Zwolle – In het MICT van het Deltion college is een prachtige expositie gemaakt van foto’s en levensmotto’s van oudere- en jongere mensen. Dinsdagmiddag kwamen de betrokken ouderen van Zandhove om de geëxposeerde foto’s en verhalen bewonderen. Ze werden door de leerlingen van het Deltion welkom geheten met een kopje koffie en gebak. Vervolgens werd de expositie bezocht en kregen ze een rondleiding door het gebouw. De officiële opening is woensdagmiddag.

26-06-2012_bewoners_zandhove_op_bezoek_bij_deltion__03.jpg

Het project is een initiatief van Cornelis Kapitein en Sjoukje Gerritsen van het Deltion College. Ze wilden graag een vervolg geven aan de projecten die in 2010 zijn uitgevoerd tijdens de Seven Days of Inspiration. Met Hanneke Jonkman en Roel Riepma werd contact gezocht voor het organiseren van een workshop over waardevolle dromen. Puur gericht op de wens om een echte verbinding te maken tussen jong en oud. Begin juni werden drie van deze workshops uitgevoerd. Verzorgden en ouderen gingen met elkaar in gesprek over voorwerpen die voor hen veel betekenis hadden. Er werden mooie levensverhalen opgetekend en teruggeblikt op levensmomenten die als bijzonder waardevol werden ervaren. Daardoor leerden verzorgers en ouderen de achtergrond van elkaar beter kennen. De eenvoudige aandacht die mensen elkaar gaven, werkte verbindend. Albert Bartelds, professioneel fotograaf, maakte prachtige foto’s van de betrokken mensen. Deze foto’s en opgetekende levensmotto’s vormen het hart van de expositie.

26-06-2012_bewoners_zandhove_op_bezoek_bij_deltion__04.jpg

26-06-2012_bewoners_zandhove_op_bezoek_bij_deltion__05.jpg

26-06-2012_bewoners_zandhove_op_bezoek_bij_deltion__06.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Leerlingen van het Deltion college, opleiding facilitair leidinggevende, hebben rondom deze verhalen en ook hun eigen toekomstdromen samen met hun docente Pauline Senf de expositie samengesteld. Afgelopen week heeft de eerste groep ouderen vanuit het verzorgingstehuis Roosgaerde te Dalfsen de expositie bezocht. Ze kregen van de leerlingen een rondleiding door het Deltion college. Opnieuw een mooi en verbindend contactmoment voor ouderen, hun verzorgers en de jongeren.

De workshops zijn in goede aarde gevallen en zal in 2013 worden herhaald. Meerdere opleidingen van het Deltion zullen dan betrokken worden en nog sterker dan nu zullen de mogelijkheden benut worden om jong en oud met elkaar in verbinding te brengen. U kunt de expositie in het MIC van het Deltion college tot eind juni bekijken.

26-06-2012_bewoners_zandhove_op_bezoek_bij_deltion__01.jpg

26-06-2012_bewoners_zandhove_op_bezoek_bij_deltion__02.jpg

Artikel delen:

Reageer