Aandacht voor etnische diversiteit binnen Windesheim

Zwolle – Het lectoraat Sociale Innovatie en Verscheidenheid van Windesheim organiseert op donderdag 28 juni vanaf 16.00 uur de tweede bijeenkomst van zijn leernetwerk. Deze keer wordt een project besproken waarmee het lectoraat meer aandacht wil voor de etnische diversiteit binnen Windesheim.

Hier wordt de vraag gesteld hoe Windesheim een aantrekkelijke plek kan zijn om te studeren en werken voor zowel mensen met een autochtone als een allochtone afkomst. En hoe kan Windesheim een nog betere hogeschool worden door deze etnische diversiteit te benutten? Ook vertelt Margreet Xavier, werkzaam bij werkgeversvereniging AWVN en participant in het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI), over de stand van zaken rond sociale innovatie in Nederland.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via lectoraat-socialeinnovatie@windesheim.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Het leernetwerk bestaat uit ondernemers, docenten, studenten, onderzoekers en adviseurs die samen de regionale uitwisseling van kennis en ervaring rond het thema sociale innovatie stimuleren. Tijdens de bijeenkomsten is ruimte om te sparren over bijvoorbeeld de wijze waarop het lectoraat onderzoeksresultaten praktisch gezien het best kan benutten. Het leernetwerk beslaat de het gehele veld van Sociale Innovatie en beperkt zich niet tot de specialisatie van het lectoraat; het beter benutten van de verscheidenheid aan competenties in organisaties.

Artikel delen:

Reageer