Welzorg geeft rolstoelauto ‘De Rollenaar’ in bruikleen

Zwolle – Welzorg heeft aan de gemeente Zwolle een bruikleenauto gedoneerd. Wie in een rolstoel zit en er graag met familie of kennis een dagje op uit trekt, kan nu gebruikmaken van deze speciale auto, ‘de Rollenaar’.

Erik Dannenberg, wethouder Wmo: “Voor veel mensen is het niet goed mogelijk om degenen voor wie zij zorgen, mee op reis te nemen. Zij bezoeken bijvoorbeeld wel hun ouders in het verzorgingstehuis, maar als hun ouders slecht ter been zijn is het lastig ze ergens mee naar toe te nemen. Samen andere familieleden bezoeken of bijvoorbeeld een dagje naar de dierentuin is daardoor lastig. Door ‘de Rollenaar’ kunnen mensen in een rolstoel nu makkelijker meedoen.” Remco Kuipers, Regiomanager bij Welzorg: “Welzorg levert al geruime tijd Wmo-hulpmiddelen binnen de gemeente Zwolle en sinds begin dit jaar is Auto Op Maat aan de Telfordstraat te Zwolle gevestigd. We vinden het belangrijk deel te nemen aan dit soort initiatieven, zodat mensen met een beperking kunnen meedoen in de maatschappij. Vandaar dat wij de auto in bruikleen aan de gemeente hebben gegeven.”

Bodemverlaging

‘De Rollenaar’ is een Volkswagen Caddy Maxi, voorzien van een bodemverlaging en een gehandicaptenparkeerkaart. Iedereen die graag erop uit trekt met een familielid of kennis die in een rolstoel zit, kan per 1 juli ervan gebruikmaken. Er zijn wel verschillende voorwaarden. ‘De Rollenaar’ een dagdeel gebruiken kost € 18,95, voor 24 uur betaalt u € 50,-. Per dag mag u er honderd kilometer mee rijden. Maakt u meer kilometers, dan betaalt u 16,3 cent per kilometer extra.

Reserveren

Overige voorwaarden zijn opgenomen in de huurovereenkomst, waarover medewerkers van De Werkelaar u meer kunnen vertellen. De Werkelaar is een project van RIBW IJssel- Vecht, Frion, Wezo en scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Bij de Werkelaar werken mensen die extra begeleiding krijgen op het gebied van arbeid. Zij onderhouden de auto en zorgen voor de uitgifte. Wie de auto wil reserveren, kan contact opnemen met De Werkelaar, Curieweg 16 te Zwolle, via telefoonnummer (038) 337 80 00.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Helemaal met eens Ingrid :).Mooi dat zulke initatiefen nog steeds plaats vinden. Weet hoe belangrijk t is dat mensen op die leeftijd er uit moeten kunnen. Doe zelf ook vrijwillerswerk met senioren. Is dankbaar werk:)


    Maak melding

  2. Voor het geval dat, is dit voertuig voorzien van een GPS-tracker?
    (een bearlock is ook goed maar da’s weer een extra handeling)


    Maak melding

Reageer