Motorrijder gewond na aanrijding op Middelweg

Zwolle – Een 48-jarige motorrijder uit Zwolle is dinsdag 26 juni aan het begin van de avond gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Middelweg/Bachlaan.

politie_logo_4.jpg

De man reed over de Middelweg in de richting van het centrum. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een auto bestuurd door een 28-jarige man uit Zwolle die de Bachlaan in wilde slaan. Waarschijnlijk doordat zijn zicht beperkt werd door een auto die op de kruising stond zag hij de motorrijder over het hoofd en stak hij de kruising over. Daarbij reed de motor de auto in de rechterflank aan. De motorrijder vloog van zijn motor en kwam aan de andere zijde van de auto op het wegdek terecht. Hierbij raakte hij gewond aan beide armen. Hij is met diverse botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Laat me raden…. Golfje GTI zwart met brede banden?
  Het is ook gewoon een rotkruising. Vooral in de spits kun je niet normaal vanuit de middelweg de bachlaan op. en vanuit de bachlaan de middelweg op. Het wordt tijd voor een VRI (verkeerslichten)


  Maak melding

 2. Altijd de redenatie van de jongere jeugd.

  Dat is altijd het probleem hier op dit forum, redenaties van lik me de kl**e.
  Nee het was toevallig een ouderwetse donkerrode mazda dacht ik.

  Wat dacht je van het feit dat die motorrijder misschien het gas teveel opentrok.
  Altijd vanaf kruispunt Middelweg-Aalanden bijde stoplichten trekken de meeste ieder gaf op (auto motor scooter etc). Als een motor met 100aankomt merk je niet zo snel.

  Ik zeg niet dat die motorrijder de schuld is want wij weten allen niet wat ee gebeurd was, ik zag alleen een ambu, politie motor en auto.

  @blauwvingertje: wat rij jij? Hoe oud ben je zelf?
  Ik durf te wedden dat jij even asociaal rijd als de rest.

  Dat kruispunt is het probleem niet de bestuurders.
  Sterkte voor de motorrijder, aangezien ik zag hoe hij erbij lag…


  Maak melding

 3. @blauwvingertje: wat rij jij? Hoe oud ben je zelf?
  Ik durf te wedden dat jij even asociaal rijd als de rest.

  Het zou je nog verbazen. Ik rij een normale statiowagon met op de achterbank twee kinderstoeltjes en ben de 40 inmiddels gepasseerd. Voor mij hoeft het allemaal niet zo snel. Maar als je op de bachlaan regelmatig ingehaald wordt omdat de ” jeugd ” haast heeft en vind dat 30Kmh een slakkegangetje is ondanks de borden dan vraag je je zelf wel eens af waar sommigen hun rijbewijs hebben gehaald.

  Dat kruispunt is het probleem niet de bestuurders.

  En dat was nu juist het punt wat ik wilde maken.  Maak melding

 4. @ Dominique wat zeg je nu allemaal precies? Je begint je verhaal met altijd de jongere jeugd. “Blauwvinger was heel duidelijk in zijn reactie,s. Begrijp uit je reactie dat je alles gezien hebt, zelfs de motor rijder. Sterkte daarmee. Maar dat je dan gelijk zo reageert … en zo snel, dat begrijp ik niet.


  Maak melding

 5. Dat is altijd het probleem hier op dit forum, redenaties van lik me de kl**e.

  Als jij altijd problemen hebt op dit forum dan vraag ik me af wat je hier te zoeken hebt.


  Maak melding

 6. Bezoeker eens met je op dat punt. Wat zoek je hier dan nog op dit forum. Persoonlijk vind ik het nog wel beschaaft toe gaan, en hopelijk vinden ze een oplossing voor de Middelweg. Ken de weg ook peersoonlijk.


  Maak melding

 7. Tja,
  leuke die gedachten over een VRI, maar das ook niet DE oplossing.
  Als er een VRI staat, moet je nog uitkijken. Er kunnen altijd nog scooters links inhalen of op de weg rijden waar ze (in mijn ogen) niet horen, fietsers bezig zijn met hun mobieltje, auto’s niet willen wachten voor rood, dus bij oranje gasgeven en daardoor door rood rijden, of hulpvoertuigen aankomen.

  Wat DE oplossing zou zijn? allemaal netjes aan de regels houden en GOED uitkijken….
  Maar ja, wie doet dat nou, ik ben zelf ook geen heilig. Rijd te hard en wel eens door rood.
  Of te wel…. Ongelukken zullen gebeuren, maar we kunnen ze proberen te voorkomen door zoveel mogelijk aan de regels te houden.

  Als laatste: denk eens na voordat je conclusies trekt over voorvallen als deze. Denk een aan hoe je zelf rijdt, fiets en loopt.


  Maak melding

 8. De reden waarom ik zo redeneer Ewoud is omdat jullie ook al zo zaten te k**keren toen mijn zus een aanrijding had en hier op Weblog vermeld stond.

  No lifers als jij Ewoud doen niks anders zeker dan zeiken op forums als dit.
  Respecteer de reacties als antje3. Altijd maar redeneren over de ”jeugdige jeugd” maar er word altijd geconcludeerd als: laat me raden een zwarte golf GTI met breden banden terwijl in deze situatie mensen op leeftijd cq 40JAAR!!! de veroorzaker was van dit ongeval.

  Zonde van dit forum, dat er mensen zijn, die uberhaupt niet eens met hun eigen gegevens hier staan vermeld, die zichzelf ”GROOT” vinden achter het computerscherm.
  Wat ik duidelijk wil maken is dat er altijd dingen geconcludeerd word zonder dat er eigen informatie is opgedaan. Bijvoorbeeld: waarom een zwarte golf GTI met te breden banden en geen Toyota Prius hybrid van een echtpaar wat onderweg was richting de fermate.
  @ Laurens, bedankt voor je reactie. Dit kun je veel beter zien op een forum als dit. Informatie-reacties ipv zeik-reacties.

  Zo ik heb mijn zegje eindelijk eens gedaan!  Maak melding

 9. Ik hoop dat het je heeft opgelucht, Dominique.;) Qua vooroordelen ziet deze hoogbejaarde eigenlijk geen verschil tussen jouw postings en die waarover je verwijten gaan.
  Persoonlijk hoop ik niet op een stoplicht of rotonde daar. Sinds de aanpassing enige jaren geleden waarbij de weg voor de afslag van 2 naar 1 baan gaat, vind ik het behoorlijk overzichtelijk punt. Goed uitkijken doet wonderen. Als ik het goed lees stonden er 2 auto’s om af te slaan naar de Bachlaan. Snap niet waarom je de gok waagt als het zicht slecht is. Dom. Geduld is zeker in het verkeer een schone zaak. Hoop dat de motorrijder er weer helemaal bovenop komt.


  Maak melding

 10. Menig een kent de situatie daar, behalve de wethouder en zijn kornuiten.

  M.i. moet de gemeente samen met de wegbeheerder hier een aanpassing maken.

  – Bachlaan inrijden alleen via de middelweg (vanaf aalanden/stadshagen)
  – Bachlaan uitrijden richting ring.
  – de middenberm t.h.v. bachlaan doortrekken!
  – en voorrangsweg opheffen, m.a.w. verkeer vanuit de bachlaan heeft voorrang op voertuigen die op de middelweg richting ring rijden.

  – geen dure VRI
  – meer overzicht

  De andere discussie over wie en hoe, is zinloos!-geweld-

  fijne avond…


  Maak melding

 11. Bericht door Dominique, op 27 juni 2012 om 20:19

  ter aansluiting op mijn vorige reactie: de bestuurder was 42, de bijrijder was 28.

  😮 De bijrijder bestuurde de auto 😮


  Maak melding

 12. Bericht door Dominique, op 27 juni 2012 om 12:54
  Altijd de redenatie van de jongere jeugd.

  Tot de jongere jeugd behoor je dus niet meer 😉

  Bericht door Dominique, op 27 juni 2012 om 20:17
  Altijd maar redeneren over de ”jeugdige jeugd” maar er word altijd geconcludeerd als: laat me raden een zwarte golf GTI met breden banden terwijl in deze situatie mensen op leeftijd cq 40JAAR!!! de veroorzaker was van dit ongeval.

  Moet ik hieruit concluderen dat jij in de groep zit van “mensen op leeftijd” cq 40 jaar, of behoor jij tot de groep “STOKOUD” cq 40 jaar en ouder :D:D


  Maak melding

 13. @Geenidee:
  Om een aantal redenen zal je voorstel geen doorgang krijgen:
  – Er is dan geen enkele mogelijkheid om met de auto vanuit Holtenbroek richting Stadshagen te reizen (omdraaien bij verkeerslichten is ongewenst)
  – Meerdere buslijnen moeten vanaf de Bachlaan linksaf de Middelweg op
  – Een gelijkwaardige kruising zou voor veel aanrijdingen zorgen en bovendien zijn deze in Zwolle volgens mij alleen in 30 km-zones te vinden.


  Maak melding

 14. Het is en blijft een idioot punt. op zich vind ik de situatie niet zo vreemd; gewoon een weg met voorrang en een zijweg. Maar om de één of andere reden werkt het daar niet.

  Ik heb wat jaren in Holtenbroek gewoond en moest ook met regelmaat via deze kruising Holtenbroek verlaten.

  De grootste ellende zit volgens mij in de combinatie van drukte komende van centrum naar Stadshagen en auto’s die vanuit Holtenbroek naar Stadshagen willen.

  Het is aan de orde van de dag dat auto’s vanuit Holtenbroek naar Stadshagen willen rijden, daarbij, vanwege de drukte, middenop blijven stilstaan (wat best kan) maar dan vaak niet met 2 maar 2 auto’s naast elkaar….. van de zotte van de 2e auto die daarbij komt staan. Wat mij betreft een wonder dat er niet veel vaker aanrijdingen zijn van 2 auto’s vanuit Holtenbroek naar Stadshagen die bij het oprijden van de Middelweg met elkaar in aanraking komen.

  Maar zelfs met 1 wagen….. als er een wat groot uitgevallen auto (SUV, Pickup, MPV of busje) vanuit Holtenbrok naar Stadshagen wil en tussen de rijbanen stil blijft staan, dan kan ik me goed voorstellen dat een motorrijder volslagen ‘onzichtbaar’ wordt voor auto’s vanuit het centrum.

  Wat mij betreft plempen ze daar een rotonde neer.


  Maak melding

Reageer