Upgraders aan de slag bij Rivierenhof

Zwolle – Donderdag 28 juni gaan tweede klassers VMBO van het Meander College in Zwolle de bewoners van woonzorgcentrum Rivierenhof verwennen met een Fairtrade koekje bij de koffie. Zij voeren hiermee een ‘Upgrade’ uit: een positieve actie waarmee de wereld direct een beetje beter wordt.

En met deze ‘Upgrade’ wordt een dubbelslag gemaakt: contact tussen 2 generaties èn het zorgen voor een Fairtrade koekje dat onder goede werkomstandigheden en zonder kinderarbeid is gemaakt.  “Een hele mooie invulling van de maatschappelijke stage” aldus MAS coördinator Jaap Huurman van het Meander college. Welzijnswerker Ineke Schoenmakers van Rivierenhof was aangenaam verrast toen ‘Upgraden’ medewerker Lidewij Disbergen binnenstapte bij het woonzorgcentrum. Maar ze zag direct mogelijkheden en vindt het leuk om een groep leerlingen van Meander (de ‘overburen’) tijdens de koffie te ontvangen en dat de leerlingen de actie onder de aandacht brengen bij bewoners en personeel.

De samenwerking met woonzorgcentrum Rivierenhof maakt deze ‘Upgrade’ speciaal. “We hebben al regelmatig ‘Upgrades’ gedaan in Zwolle” zegt Lidewij Disbergen. “De laatste was vorige maand op Thorbecke Scholengemeenschap waar leerlingen de snoepautomaat volledig dichtplakten en in plaats daarvan Fairtrade chocolade verkochten . Deze Upgrade is echter de eerste die we binnen een andere instelling of bedrijf organiseren. Het zou leuk zijn als er meer bedrijven zijn die een team Upgraders over de vloer wil hebben om ze te prikkelen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen!”

‘Upgraden’ wordt in Zwolle uitgevoerd door regiokantoor Jong in de Wereld (www.jongindewereld.nl) en mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de gemeente Zwolle. Op www.upgraden.nu zal binnenkort een filmpje van deze ‘Upgrade’, gemaakt door leerlingen van ROC Landstede, worden geplaatst.

Artikel delen:

Reageer