Vernieuwd sportpark Hoge Laar in september klaar

Zwolle – De herinrichting van sportpark Het Hoge Laar in Zwolle is in volle gang. In aanwezigheid van wethouder Gerrit Piek is de grootschalige herontwikkeling van het sportpark in de Overijsselse hoofdstad officieel in gang gezet. Inmiddels is ook het hoogste punt bereikt van het nieuwe clubgebouw van fusievereniging Hockey Club Zwolle.

hc_zwolle_3.jpg

De verwachting is dat in september zowel het nieuwe clubgebouw als de nieuwe sportvelden in gebruik kunnen worden genomen. Hockey Club Zwolle (HCZ) komt voort uit de Zwolse hockeyclubs Tempo ’41 en ZMHC. Op Het Hoge Laar kan HCZ vanaf komend seizoen op een centrale locatie sportief en sociaal invulling geven aan de fusie. Het nieuwe (top)sportcomplex vergt een gemeentelijke investering van ruim drie miljoen euro. De nieuwe hockeyclub investeert zelf ook in de nieuwe accommodatie. De gemeente staat garant voor die bijdrage. Er worden 2,5 waterkunstgrasvelden aangelegd en vier zandingestrooide kunstgrashockeyvelden. Daardoor ontstaat één van de grotere hockeycomplexen van Nederland. Het hockeycomplex krijgt LED-verlichting. Voor de voetbalverenigingen op het complex wordt een derde veld gerealiseerd, eveneens met duurzame verlichting.

hc_zwolle_6.jpg
Per ‘luchtpost’ werd de start voor de herinrichting van het complex gegeven…

hc_zwolle_2.jpg
Wethouder Gerrit Piek, rolt het embleem en de vlag van de nieuwe fusieclub HC Zwolle uit…

hc_zwolle_1.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Masterplan

Het samengaan van de Zwolse hockeyclubs op een nieuw complex komt voort uit het Masterplan Sportaccommodaties dat de gemeente eerder in samenspraak met Zwolse sportverenigingen en andere belanghebbenden heeft opgesteld.

Verbeteringen

In samenspraak met de sportverenigingen die al op Het Hoge Laar gevestigd zijn stellen burgemeester en wethouders binnenkort aan de gemeenteraad aanvullende verbeteringen van het sportpark voor.

hc_zwolle_5.jpg

hc_zwolle_4.jpg

 

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het komt pas goed als er daadwerkelijk verbeteringen zijn aangebracht waaronder een nieuw kunstgrasveld voor de voetbal. Eerst zien dan geloven dat is wat er wel is geleerd de afgelopen tijd omtrent de gesprekken tussen de gemeente en de voetbalclubs.


    Maak melding

Reageer