Frank Boeijen sluit nieuw Stadsfestival Zwolle af

Zwolle – Van 1 t/m zaterdag 08 september vindt het nieuwe Stadsfestival van Zwolle plaats. Het Stadsfestival is een achtdaags festival voor muziek en theater, wat zich afspeelt in en om de stadsgrachten van Zwolle met als spetterende finale het Thorbeckegracht Concert! 

thorbecke_1_1_van_1.jpg

Het programma wordt verdeeld in twee categorieën: Op het Water maken bezoekers gebruik van bootjes om één van de verschillende theatervaarroutes te volgen en Langs de Kade kunnen voorstellingen te voet worden bezocht. Het Rode Torenplein en de Thorbeckegracht vormen het festivalhart: op deze locaties vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en kunnen bezoekers iedere dag genieten van meerdere voorstellingen en concerten. Het Stadsfestival sluit af met een spectaculair en zeer afwisselend programma op de Thorbeckegracht! Met een concert van Conny en Wim van ArtEZ, het Trio Brancusi, het Kameraoperahuis en Cindy Oudshoorn. Frank Boeijen gaat de avond afsluiten met een sfeervol concert waarbij nog enkele verrassende duetten op de rol staan.

Met trots kan de organisatie het eerste programma omtrent het Stadsfestival presenteren. Met de lancering van de website en daarmee het zeer herkenbare beeldmerk geeft het festival haar eerste geheimen prijs. Een unieke mix van muziek, theater en beeldende kunst. Uitgangspunt vormt de ster van Zwolle: de grachtengordel. Alle voorstellingen en optredens vinden plaats op het water of direct langs de kades van de stadsgrachten. Met inbreng van het Conservatorium, ArtEZ, Rabobank Jong Talent, Theater Odeon de Spiegel en tal van talentvolle gezelschappen zet het Stadsfestival de toon voor het nieuwe culturele seizoen. Dit alles net na de zomervakantie en voordat het gewone leven weer gaat beginnen.

Festivalhart
Het Rode Torenplein is van 1 t/m 8 september het festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en kunt u iedere dag genieten van meerdere voorstellingen en concerten. Ook vertrekken vanaf hier de bootjes die u meenemen op ontdekkingstocht langs de grachten. Bezoekt u liever een Locatievoorstelling aan de kade, maar wilt u de sfeer proeven van de grachten? Geen probleem, iedere dag vertrekken er meerdere bootdiensten om u te brengen.

Elke avond zijn de Jonge Honden te zien met de voorstelling DNA, waar een kijkje wordt gegeven in het dagelijks leven van verschillende personages. In de gezellige ambiance van Theatro Cuatro spelen verschillende gezelschappen, zoals de Zotte Zusjes en André Manuel.  Op en rond het terras van het Rode Torenplein worden de hapjes en drankjes verzorgt door LizzBizz catering.Op het water
Op en om het water speelt het zich 8 dagen lang af, vol met muziek en theater. Bootjes varen af en aan, om u een unieke kijk te geven op de Zwolse Stadsgrachten.

Kiest u voor het programma onderdeel ‘Op het water’, dan kiest u voor één van de vaarroutes, waar u zich mee kunt laten slepen in een theaterspektakel van Theatergroep Volt, luisteren naar Grimm verhalen, een Retourtje onderwereld met het Kameroperahuis, of genieten van een heerlijke lunch met Musica Michaelis.Langs de kade

Een voorstelling opdoemend tussen de bomen, een levensgroot bordspel in het Ter Pelkwijkpark waar van alles te beleven is voor jong en oud. U ontdekt het allemaal met het programma ‘Langs de kade’! Alle voorstellingen zijn vanaf de wal te bezoeken, maar wellicht  leuker om de Bootdienst vanaf het Rode Torenplein te nemen.Langs de Kade vindt u onder andere The Young Ones, Theater Gajes, Technopera Nikola, het programma van de Rabobank Jong Talent en de gratis Drijf-in Bioscoop in samenwerking met het Fraterhuis. Thorbeckegracht

Klassiek, Jazz of Pop, we hebben het allemaal op de Thorbeckegracht! Vanaf 5 september is er iedere avond een gratis concert bij te wonen. Wilt u gegarandeerd een goede plek hebben, reserveer dan een plaatsje op de tribune of leg uw boot neer voor het podium.

Het Stadsfestival sluit het festival af op 8 september met een spetterend Thorbeckegracht Concert!5 september: Klassiek met het Holland Baroque Society met Eric Vloeimans

6 september: Het Nederlands Symfonieorkest

7 september: JazzArt Orchestra  met o.a. Wouter Hamel

8 september: Finale afsluiting met o.a. Frank Boeijen!

Meer informatie is te vinden op de nieuwe website; http://www.stadsfestival.nl/

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Gewoon op tijd komen Monique. Dit leesik op de site wvan het festival (bij Thorbeckegracht):

    Finale | Frank Boeijen

    Gratis

    Het Stadsfestival sluit af met een spectaculair en zeer afwisselend programma op de Thorbeckegracht!    Maak melding

Reageer