Genieten van Bach in de Sint Michaëlskerk

Zwolle – Op vrijdag 29 juni vindt in de Sint Michaëlskerk in Zwolle een bijzonder Bach-concert plaats. Organist Harry van Wijk combineert bekende koralen van J.S. Bach met een aantal uitbundige preludia en fuga’s. De koorpartijen worden vertolkt door het Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort, onder leiding van Jannes Munneke. Het concert is onderdeel van een serie die door de hele regio wordt gegeven.    

J.S. Bach heeft een groot aantal orgelkoralen geschreven. De meeste zijn bestemd om te gebruiken in de liturgie, als inleiding of bewerking van het lied dat gezongen wordt. Van Wijk: “Veel van de koralen van Bach zijn ware juweeltjes. In het concertprogramma hebben we gekozen voor koralen die de lijn van het kerkelijk jaar volgen. De combinatie met preludia en fuga’s laat de diversiteit van de muziek van Bach goed zien. Het is natuurlijk ook geweldig om dit concert op het prachtige Schnitgerorgel van de Sint Michaëlskerk te kunnen spelen.”

Het programma begint met een Präludium und Fuge in C dur, BWV 545. Dat is een niet al te lang, compact geschreven muziekstuk, met een zeer uitbundige stijl. Daarna worden de koralen uitgevoerd, die de lijn van het kerkelijk jaar volgen. Een aantal voorbeelden zijn “Nun komm’ der Heiden Heiland”, “Christ lag in Todesbanden” en “Komm’, Gott Schöpfer Heiliger Geist”. De afsluiter is een virtuoos en vrolijk stuk, Präludium und Fuge in D dur, BWV 532. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Harry van Wijk: www.harryvanwijk.nl. Ook kunt u hier kaarten kopen in de voorverkoop. Bach voor koor en orgelOrgel: Harry van WijkMmv: Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort, o.l.v. Jannes Munneke Datum: vrijdag 29 juni

Aanvang: 20.00 uur

Plaats: Sint Michaëlskerk, Grote Markt 18, Zwolle

Kaarten:- voorverkoop € 14,50 (via www.harryvanwijk.nl ) – aan de zaal € 17,50- Kinderen onder de 12 jaar gratis

Artikel delen:

Reageer