Kopman PKN over Thomas a Kempis

Zwolle – Zaterdagavond 30 juni komt dr.Arjen Plaisier naar Zwolle om over Thomas a Kempis te spreken en zijn betekenis voor de samenleving en kerken van nu. Dr. Plaisier is de scriba van de Protestantse Kerken in Nederland. Hij spreekt op de zomeravondontmoeting om 20.30 uur bij de gedenksteen van Begraafplaats Bergklooster.

De zomeravondontmoetingen worden georganiseerd door de Thomas a Kempis Stichting aan het eind van ieder seizoen op Bergklooster. Net zoals in de tijd van Thomas a Kempis is er sprake van een economische en geestelijke crisis. De PKN kopman probeert een brug te leggen tussen de tijd van Thomas en de tijd van nu. In diverse verkiezingsprogramma’s zijn waarden terug te vinden die ook in de tijd van Thomas a Kempis belangrijk waren. Wat kunnen wij leren van Thomas wanneer het gaat om deze tijd ? Wat heeft Thomas de kerken en de samenleving te zeggen ?
U wordt allen van harte uitgenodigd. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Maaike Gerritsen en dochter Rivka Ruiter(viool en zang). Na afloop is er rond 21.00 uur koffie en thee.

Artikel delen:

Reageer