Isala verhuist 3 augustus 2013

Zwolle – Het staat nu echt vast: Isala verhuist op 3 augustus 2013 naar de nieuwbouw. Patiënten van locatie Weezenlanden worden op deze dag verhuisd naar het nieuwe ziekenhuis. Zij zullen hiervoor in speciale vrachtwagens worden vervoerd. Patiënten van locatie Sophia gaan een dag later over. Om te vieren dat de definitieve verhuisdatum vast staat, heeft Isala vandaag haar patiënten, bezoekers en medewerkers getrakteerd op iets lekkers.

28-06-2012_verhuisdatum_isala_bekend_gemaakt_01.jpg

De gehele verhuisoperatie neemt meer dagen in beslag. Op donderdag 1 augustus, na afloop van de poliklinische spreekuren, start de verhuizing van de poliklinieken. Deze verhuizing gaat door op vrijdag 2 augustus. Op zaterdag 3 augustus gaan de patiënten van locatie Weezenlanden over. Via een verbindingsgang tussen locatie Sophia en de nieuwbouw worden op zondag 4 augustus de patiënten van Sophia overgebracht. Verder vinden rondom deze data verhuizingen plaats van afdelingen zoals bijvoorbeeld de röntgenafdeling en de ondersteunende afdelingen.

28-06-2012_verhuisdatum_isala_bekend_gemaakt_02.jpg

28-06-2012_verhuisdatum_isala_bekend_gemaakt_03.jpg

Nieuwbouw Isala

De Isala klinieken bouwen een nieuw ziekenhuis. Op locatie Sophia aan de Dokter van Heesweg in Zwolle komt een innovatief, topklinisch ziekenhuis waarin de patiënt centraal staat. Kenmerkend is de sprekende organische architectuur. Het ontwerp heeft een positieve invloed op de mensen die er werken en verblijven. Het nieuwe ziekenhuis krijgt een vloeroppervlakte van 104.000 vierkante meter en bestaat uit vier overzichtelijke, met elkaar verbonden, eenheden: de zogenaamde vlinders. Hier zijn vanaf augustus 2013 de poliklinieken, verpleegafdelingen, laboratoria en diagnose- en behandelfuncties ondergebracht.

Meer informatie: www.isalabouwt.nl

Artikel delen:
Reacties 15
 1. zo hebben ze nog geld voor de zorg over gehouden om er voor hun zelf taartjes van te kopen en zich te bedruipen.Die dikke vent op de foto mogen ze naar het taartje wel bij de dieetist langs sturen en gelijk een hartfilmpje laten maken.Hij loopt erbij of hij het niet meer trekken kan maar zal wel een luizebaan hebben daar


  Maak melding

 2. Tuurlijk kan dat. Deze dame en heer hebben er wel voor gezorgd dat wij een goed niet -academisch ziekenhuis hebben. En straks ook nog het mooiste en modernste van Nederland. En meneer Pieters wat een vooroordelen over iemand:(. Alleen afgaan op iemands uiterlijk en niet eens wetend wat deze man doet. En ja hij ziet er verkrampt uit, door de fotograaf erbij misschien? Gefeliciteerd Isala- klinieken:)


  Maak melding

 3. Beste Ewoud, ik ben alleen warm te krijgen voor ziekenhuizen zonder wachtlijsten, met goede zorg en aandacht voor de patiënten. De zorgkosten gieren de pan uit en juist in deze tijd moeten we blij zijn met een hypermodern ziekenhuis? Ik vind het pervers en ongepast. Ik ben de afgelopen jaren 4 keer geopereerd in België (Gent en Brugge), ziekenuizen die er minder gelikt uitzien, maar ook ziekenhuizen met minimale wachtlijsten, operaties die de helft goedkoper zijn en prima zorg. Tel uit je winst, het lijkt me beter dat we dat ook in Nederland gaan doen en stoppen met de privatisering van de zorg. Dan zijn we ook van dit soort uitwassen af. Ik ben dus niet blij te krijgen met dit soort onzin-investeringen.


  Maak melding

 4. @stadshagenees, fijn dat voor jou de mogelijkheid er was om je te laten opereren in België. Ik zoek het liever (als het kan) dichter bij huis. Ik ben net zoals Ewoud blij dat we een goed niet- academisch ziekenhuis in de buurt hebben.

  En mijn belastinggeld mag hier naar toe. En jij blijft gewoon naar België gaan. Is voor de zorgverzekeraar goedkoper (volgens jou).
  Ben alleen benieuwd hoe je het gaat doen als er accuut wat aan de hand is met jou. En hoe blij je zult zijn wanneer je langer in het ziekenhuis moet verblijven met enig comfort.


  Maak melding

 5. Ingrid, een ziekenhuis is geen hotel en dat hoeft het wat mij betreft ook niet te worden..De zorg moet goed zijn dat is het enige dat telt. Nu worden er mensen ontslagem im het Sophia, omdat de nieuwbouw wel erg duur is uitgevallen. Tel uit je winst.


  Maak melding

 6. Kennelijk bouwen ze in België teveel ziekenhuizen, zodat ze er ook nog Nederlanders bij kunnen hebben. De Belgen betalen dus te veel voor hun gezondheidszorg. Of krijgen niet alle Belgen de zorg die ze nodig hebben? Dus wat willen we? Meer belasting naar de zorg? Of allemaal naar het buitenland?


  Maak melding

 7. In ieder geval niet, minder kwaliteit (uitgekleed pakket), meer eigen risico, fors hogere eigen bijdrage, hogere tandartstarieven, hogere premies en slechtere kwaliteit van de zorgverzekeraar.

  Wij hebben overigens geen klachten over (topic) Isala-Klinieken.


  Maak melding

 8. @Pieters/Stadshagenees/Tsja. Lekker kort door de bocht weer. Zelf zeker nog steeds niets bereikt in het leven?


  Maak melding

 9. @Ingrid, die informatie heb ik van mensen die in het Sophia werken en last hebben van het feit dat er collega’s weg moeten vanwege bezuinigingen. Ik heb geen klachten over de zorg in de Isala klinieken en over het verplegend personeel. Wel over de wachtlijsten in Nederland, mede veroorzaakt door de privatisering (zorg, OV, energie etc. etc. hadden NOOIT geprivatiseerd mogen worden). In België zijn alle ziekenhuizen academisch (een enkele privé-kliniek daargelaten), chirurgen zijn in dienst van de overheid. Niks mis mee, ik had wekelijks enorm veel last van hartritmestoornissen, lag wekelijks op de eerste harthulp van het Weezenland-Ziekenhuis. De zorg en de opvang daar waren en zijn top!!! Na 2 maanden werd besloten tot een operatie, wachttijd; een half jaar en dat terwijl ik mij wekelijks meldde in het ziekenhuis. Vond mijn baas ook wel wat van (en terecht!), wachtlijstbemiddeling van mijn zorgverzekeraar gaf aan dat ik binnen 2 maanden in België terecht kon, vandaar mijn keuze om naar België te gaan. Als ik dan zie dat hier voor honderden miljoenen een gloednieuw ziekenhuis uit de grond wordt gestampt en daarbij besef dat de wachtlijsten nog steeds erg lang zijn, dan begint er iets te knagen…Iets klopt er niet in mijn optiek, ieder nieuw ziekenhuis wat wordt gebouwd, om bv. wachttijden te verkorten heeft mijn zegen, maar dat is een utopie. Misschien had renovatie van het ziekenhuis wel goedkoper geweest, met hetzelfde resultaat. Die borstklopperij van de ziekenhuis-directie irriteert mij, omdat ik met eigen ogen heb ervaren dat het geweldige verplegend personeel, keihard werkt voor een minimaal salaris. Had die mensen die miljoenen gegeven, ze hebben er recht op! En dit is geen zure reactie, maar ik ben wat dit soort dingen betreft gewoon kritisch en dat mag volgens mij.


  Maak melding

 10. @stadshagenees, ik ben het met je eens dat de artsen voor wat betreft de kosten, beter in dienst van het ziekenhuis hadden kunnen blijven, dan waren de kosten inderdaad beter te beheersen geweest.

  Ik weet niet hoe de kosten/baten renovatie en nieuwbouw zijn. Ze hadden natuurlijk dan wel 2 ziekenhuizen te renoveren.
  Nu 1 ziekenhuis en de Weezenlanden zal wel tegen de vlakte gaan. En de grond heeft ook vast zijn opbrengsten.  Maak melding

Reageer