Bijeenkomst “Over-leven met kanker”

Zwolle – Op donderdag 5 juli a.s. zal Els Beekman, psycho-oncologisch hulpverlener en coördinator bij De Zonnesteen een avond met als onderwerp: “Over-leven met kanker” begeleiden. Vanaf 19.00 uur is de ontvangst met koffie en thee. Els zal om 19.30 uur het onderwerp inleiden. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Er is parkeergelegenheid aan de Potgietersingel.

Het horen van de diagnose kanker veroorzaakt een aardschok in je leven. Niets is meer wat het was. Het lijkt of je wordt weggevoerd uit het normale bestaan. Je bent ineens patiënt, naast je rol als moeder, vader, broer, zus, collega, vriend of vriendin. Je bevindt je in een medische achtbaan waarin door artsen wordt geadviseerd en bepaald wat goed voor je is, welke behandelingen je nodig hebt. Een periode met gevoelens van angst, stress, en verdriet breekt aan, maar ook van veel aandacht en liefdevolle kaartjes en telefoontjes.

Na de behandelingen begint de fase van verwerken van wat je allemaal hebt meegemaakt. Als je geluk hebt, is de kanker uit je lijf, maar ook uit je leven? Hoe ga je verder? Hoe doe je dat in je eventuele werk? Je collega’s zien dat je er weer bent en verwachten van je dat je de draad weer oppakt, maar je bent iemand die iets heel ingrijpends heeft meegemaakt, je bent zelf veranderd misschien, terwijl je werk hetzelfde is gebleven.

Krijg je de kans na één of twee jaar nog te praten met familie en vrienden over hoe het met je gaat, wat je bezig houdt? Je wilt geen patiënt meer zijn……….hoe zit dat met jou?

De Zonnesteen

Het collectieve ideaal van De Zonnesteen is het bieden van ruimte aan de belevingen rond kanker en het geven van ondersteuning om op een menswaardige manier kanker op te nemen in het leven van alledag.
De Zonnesteen is in de eerste plaats een ontmoetingsplek waar je als je met kanker geconfronteerd bent gewoon jezelf kunt zijn. Een huis dat open voor je staat, waar je meer dan welkom bent. Waar je binnen kunt lopen zonder verplichtingen. Waar je verdriet kunt hebben; waar huilen, maar ook lachen heel gewoon is. Waar je niet hoeft te praten als je niet wilt, maar waar je kunt praten of meedoen aan allerlei activiteiten als je daar behoefte aan hebt. Waar mensen zijn die hetzelfde probleem hebben (gehad) en je daarom ook zo goed begrijpen. De confrontatie met kanker vraagt immers het nodige aanpassingsvermogen van jou. Er is erkenning voor jou als persoon, herkenning van jouw problemen.

Kortom er is: aandacht voor jou. Meer informatie is te vinden op: www.zonnesteenzwolle.nl. Je kunt ons ook mailen via zonnesteenzwolle@gmail.com.

Artikel delen:

Reageer