Vitens opent deuren voor Watermakers

Zwolle – Op zaterdag 30 juni opent Vitens de deuren van drinkwaterproductiebedrijf Engelse Werk in Zwolle. Tijdens ‘WaterMakers’, zoals het evenement heet, krijgen bezoekers antwoord op al hun vragen over drinkwater en kunnen ze met eigen ogen zien wat er komt kijken bij het maken van drinkwater. Daarnaast zijn er tal van activiteiten voor kinderen.

WaterMakers is een dag voor het hele gezin waarop iedereen kan komen kijken hoe Vitens drinkwater ‘maakt’. WaterMakers vindt plaats op het Engelse Werk in Zwolle, de grootste drinkwaterlocatie van Overijssel. Hier maakt Vitens schoon en lekker drinkwater voor 160.000 mensen in de plaatsen Zwolle, Zwartsluis, IJsselmuiden, Genemuiden, Heino, Hasselt, Dalfsen en Wijhe. Binnen in het productiebedrijf krijgen bezoekers tekst en uitleg over de installaties waarmee het water wordt gezuiverd. Er is een Kinderplein waar kinderen allerlei waterspelletjes kunnen doen, zoals eendjes laten racen en zelf bootjes maken. Met het lesprogramma Waterkennis kunnen ze meer leren over wat er allemaal bij water maken komt kijken. Ook loopt er nog een ware bellenblaaskunstenaar rond die levensgrote bellen kan blazen.

Bij de waterproeverij kunnen fijnproevers testen welk water het lekkerst smaakt. De monteurs van Vitens zullen hun vaardigheden vertonen tijdens een fitterijdemonstratie geven en in het filmhuis valt er nog meer leren over water. Wie dorst heeft gekregen kan terecht bij de Waterbar voor een verfrissend glaasje kraanwater.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer