Cibap studenten werken aan ‘Mythe van de Natuur’

Zwolle – Bij Kunst en Cultuur Overijssel (KCO) is deze week het eerste affiche van de ‘Mythe van de Natuur’ geplaatst. Een kunstexplosie in het Drents-Friese Wold dat de gehele zomer plaats vindt. Twee studenten van Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle ontwierpen de gehele campagne voor de ‘Mythe van de Natuur’. Dankzij een oproep van KCO in Zwolle werden diverse beeldend kunstenaars uit het Overijsselse geselecteerd voor het maken van beeldende kunst.

cibap_studenten_en_kco.jpg

De studenten Grafisch Vormgever Maddy Ekkelkamp en Larissa van Olst  werkten zes weken intensief aan de campagne. Alle denkbare uitingen werden in een door hun bedachte stijl uitgevoerd. Een groot compliment voor deze jonge ontwerpers van het Cibap. Het KCO kreeg de eer om de eerste poster in ontvangst te nemen. Zij deden een oproep bij beeldend kunstenaars in Overijssel om in te schrijven bij de ‘Mythe van de Natuur’. Zeven beeldend kunstenaars werden geselecteerd: Loes Heebink, Jacomijn Schellevis, Irene Vinkenburg, Patric Magnus, Susanne Maria Wolf, Loek Koopmans en Annet Vroom. Hun werk is deze zomer te zien tijdens de manifestatie ‘Mythe van de Natuur’ in het Drents-Friese Wold.

In totaal gaan 37 beeldend kunstenaars uit de noordelijke provincies via hun beeld met het thema ‘Mythe van de Natuur’ de discussie aan over de ongekende beleving van de natuur. Vijftien monumentale kunstwerken opgesteld midden in ’t Wold tonen op deze wijze de natuur in een totaal andere gedaante. Op acht binnen-locaties rond het Drents-Friese Wold worden exposities gehouden. Ook deze beeldend kunstenaars onderstrepen aan de hand van hun plastieken, schilderijen, grafiek en foto’s het thema ‘Mythe van de Natuur’ op indrukwekkende wijze. De ‘Mythe van de Natuur’ is te beleven van 1 juli tot en met 30 september 2012. Startpunt van de fietsroute is Buitencentrum Staatsbosbeheer in Appelscha. Een routeboekje à € 2,- is bij het startpunt verkrijgbaar. Meer informatie op www.mythevandenatuur.nl

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer