Adri van Drielen neemt afscheid met ‘Over Zwolle’

Zwolle – Donderdagavond werd in het stadhuis van Zwolle met een receptie afscheid genomen van Stentor verslaggever Adri van Drielen. Hij gaat met ingang van 1 juli 2012 met vervroegd pensioen. De bekende Zwollenaar diende meer dan 40 jaar voor de krant. De verslaggever greep zijn afscheid aan om zijn kersverse interviewbundel ‘Over Zwolle’ te presenteren. Het eerste boek werd overhandigd aan Ernst Schuttelaar. Vanaf vrijdag ligt het boek bij de bekende boekhandels in Zwolle te koop.

28-06-2012_afscheid_adri_van_drielen_en_presentatie_boek_03.jpg

Van Drielen begon in 1971 met schrijven voor de Peperbus. Zijn vader was oprichter van het weekblad in 1956. In 1994 werd die krant verkocht aan Wegener. Vanaf dat moment koos Van Drielen voor de Zwolse Courant, waar hij bij de stadsredactie kwam te werken. De Zwollenaar was praktisch alle raadsvergaderingen in het stadhuis te vinden. Vandaar ook dat de afscheidsreceptie juist daar plaatsvond. Van Drielen was altijd kritisch over de Zwolse politiek, maar ook altijd eerlijk. Dat werd alom gewaardeerd. De schrijver was al bezig met de interviewbundel, en denkt daar nu een groot gedeelte van de vrijgekomen tijd mee te besteden. In de bundel staan levensverhalen en foto’s over 12 prominente Zwollenaren. Van Drielen miste al jaren een bepaalde waardering voor verschillende bekende Zwollenaren. Hij vond dat deze personen eens mooi en goed in de spotlights moesten staan. Gedacht is onder meer aan Jan Drost, Rob van Kessel, Coby Zandbergen en Gerard Mosterd. Het idee voor ‘Over Zwolle’ was daarmee geboren. Bij de 12 blijft het niet… De volgende 12 zijn al benaderd voor een volgende reeks. De namen daarvan worden nog geheim gehouden.

28-06-2012_afscheid_adri_van_drielen_en_presentatie_boek_02.jpg

28-06-2012_afscheid_adri_van_drielen_en_presentatie_boek_04.jpg

28-06-2012_afscheid_adri_van_drielen_en_presentatie_boek_05.jpg

Via Lees verder meer…

Van Drielen gaat 14 juli van 14.00 – 15.00 uur in het Biebcafé aan de Diezerstraat met belangstellenden in gesprek over zijn boek. De basis voor de expositie ‘Zwolse stadsgezichten’ wordt gevormd door twaalf schilderijen, die paginagroot staan afgebeeld in het boek Óver Zwolle’van Adri van Drielen.

28-06-2012_afscheid_adri_van_drielen_en_presentatie_boek_01.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooie mijlpaal Adri. Succes met je mooie bundels. Een ‘must have’ voor de echte Zwollenaar! Ik zal ze met interesse gaan lezen.

Reageer