Academie ArtEZ wordt één grote expositie

Zwolle – Van woensdag 4 t/m 8 zondag juli presenteert ArtEZ Academie voor Art & Design in Zwolle werk van de nieuwste generatie kunstenaars, vormgevers en docent- kunstenaars aan de Rhijnvis Feithlaan 50 in Zwolle.

Er is werk te zien van afstudeerders van de opleidingen Graphic Design, Illustration Design, Animation Design, Comic Design, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Fine Art en Interieurarchitectuur en Interieurvormgever (A.d.). Het academiegebouw is door de afstudeerders omgetoverd tot één grote tentoonstellingsruimte. Iedereen die zich graag laat verrassen zal met plezier op ontdekkingstocht door het gebouw dwalen. En wie van kunst houdt mag deze expositie zeker niet missen. De eindexamenexpositie in Zwolle wordt woensdag 4 juli officieel geopend door wethouder Nelleke Vedelaar. Zij maakt dan ook de genomineerde studenten bekend voor de Academieprijs 2012, die tijdens de diploma-uitreiking op zaterdag 7 juli wordt uitgereikt. De opening is net als de eindexamenexpositie vrij toegankelijk.


Nieuw


Bijzonder is dat dit jaar voor het eerst studenten afstuderen van de studierichtingen Comic Design en Animation Design. Nieuw is ook de ‘digitale catalogus’ van afstudeerders die ArtEZ dit jaar presenteert. Vanaf 4 juli, de dag van de opening van de eindexamenexpositie, hebben alle afstudeerders van ArtEZ Academie voor Art & Design in Arnhem, Zwolle en Enschede een digitaal platform. Hun afstudeerwerk is vanaf dat moment online te bekijken via:
www.artez.nl/finalsartanddesign

· Tijdens de expositie zijn veel studenten aanwezig om uitleg te geven over hun werk. De expositie is kosteloos toegankelijk. Tijdens de expo is er catering in het gebouw aanwezig.

Artikel delen:

Reageer