Zwollenaar gepakt voor spuiten van graffiti

Zwolle – Een 40-jarige man uit Zwolle is donderdagavond 28 juni aangehouden voor het spuiten van graffiti bij de Melkmarkt in de Tijlspassage.

Een getuige zag de man en waarschuwde agenten die in de Voorstraat aan het surveilleren waren. De man kon worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Geachte premier John,
  Heel goed dat ze deze ‘oldsoldier’ hebben gepakt! Hahaha, als ik ooit zo’n heldhaftige soldaat op heterdaad mag betrappen heb ik nog meer lol… Salut,
  Burger Anne,

 2. Ik zeg lekker de spuitbus afpakken en die kast bekliederen. Goed laten drogen, fotootje maken voor WLZ, dikke trap tussen z’n benen en weer laten lopen. Dat laatste gebeurt toch wel maar zo heb je er nog wat lol aan.

 3. Wat ik me wel afvraag: Stel dat er in plaats van een graffitispuiter een groepje gasten een ander in elkaar aan het timmeren waren, was diegene die de politie in de Voorstraat aansprak dan ook zo heldhaftig om ze te waarschuwen of is het dan voorjekijkedoorlopeee?

 4. Helden van de politzei.

  Geef maar eens een pand vrij zoals jaren terug in Zwolle-zuid. Dan heb je er in de binnenstad een stuk minder last van. Ook graffiti is art!!!

 5. Al het Materieel ’64 gaat er binnenkort uit, als ze nou eens wat bakken als hanghok/hall of fame gebruiken? Kan ik ook eens een wholecar doen. 😀

 6. Luidt het spreekwoord niet: “gekken en dwazen schrijven hun namen op muren en glazen”. Gezien de reacties van de graffitifans moet hier wel een kern van waarheid in zitten.

 7. Wat een oordelen zonder voorkennis. Een metrokrantje is voor jullie zeker nog te langdradig: je oordeel ligt toch al klaar. “De norm en daar mee uit !”Wat spoot die man en waar en waarom en waarmee? Maakt wel wat uit! het is historie maar ook verval en beton- en vastgoed terreur op de melkmarkt. Wat een agressie schuilt er in al die brave bugertjes. Losrammen op Iemand die belangeloos verf investeert in het aanzien van de stad. Ze hebben hem toch wel een kopje thee gegeven op het buro hoop ik.

 8. Precies,rb gaat allemaal tegen de vlakte die panden. Ooit dan, kan nog wel een tijdje duren. Maak er zolang wat moois van. Vooral van de tijl-passage. gewoon mooie graffitie, zoals ze in die tunnel bij de Ijselhallen bedaan hebben. Of bij de WRZV-hallen. Het ziet er nu helemaal niet uit.Waar blijft dat doek trouwens wat er voor zou komen eigenlijk?

 9. “Als je van graffiti-kunst houdt moet je het in je eigen huis doen.”

  😀 En daar zit ‘em nou net het puntje…In huis doen is nie leuk nie!

  Ik zeg: Keep up the good work guys…cuz graffiti can’t be stopped!

 10. Oorlog diefstal drugs misdaad etc. kunnen ook niet gestopt worden, maar daarom moet je niet ophouden er tegen te vechten. Als de graffiti spuiters hun bord voor het hoofd blijven houden zullen de agenten hun tijd moeten blijven verspillen aan deze gasten…

  Van iemand anders spullen blijf je af!

 11. Sowieso respect dat ie daar gewoon weer gaat staan. Jammer genoeg leven we weer in een stad vol snitches.. maargoed part of the game natuurlijk, Respect to the oldschool!!

 12. Ik ben blij dat we leven in een stad waar burgers nog het besef hebben om vandalisme te melden!

  Bericht door Dieze-dame, op 30 juni 2012 om 14:33
  En daar zit ‘em nou net het puntje…In huis doen is nie leuk nie!

  Waarom is het pas leuk als je er andermans spullen mee vernielt?
  Zo kan ik ook wel een paar “kunstvormen” bedenken waarbij de gemiddelde graffiti”artiest” zijn spullen vernield worden. Eens zien hoe blij ze dan zijn!

  Begrijp me niet verkeerd: ik vind dat er ware artiesten bij zitten! Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van tags; ik ga meer voor de afbeeldingen. En als je toch ziet wat ze hier en daar neerzetten: echt kunstwerken! Het enige wat ik dan echt jammer vind is, dat het ongevraagd op iemands eigendom wordt aangebracht.

  En als je dan ziet, dat soms mensen in de tunnels om de 10 meter een tag neerzetten. Of gewoon vanaf het begin van zo’n tunnel tot het einde één lijn met een spuitbus neerkliederen… Dat heeft toch niets te maken met een kunstenaar die de ruimte niet krijgt om zijn hobby uit te oefenen? Dat is toch puur vandalisme?!? Hoe je het ook wendt of keert: dat kun je toch niet mooi vinden? Ik kan me ook haast niet voorstellen dat dergelijke gasten goed liggen in “the scene”. Of zie ik dat ook verkeerd?

  Ik vind ook wel, dat de artiesten (in wording) een plaats moeten krijgen om hun kunde te laten zien. Maar kunnen we dan wel zorgen, dat de vandalen evengoed aangepakt worden?

 13. Jep dat zie je verkeerd. Persoonlijk vind ik tags wel mooi. Zeker als je ziet dat ie elke keer identiek is en creatief is vorm gegeven. Ik vergelijk het met calligrafie.

  Ben alleen met je eens dat wanneer je tien keer je naam schrijft je ook een throw up had kunnen zetten, maar goed het is maar net waar de KUNSTENAAR op dat moment voor gaat. Geklukkig heeft hij/ zij die vrijheid.

  Respect verdien je ook door een tags op een onmogelijke plek te zetten. Grote ballen, is ook meer respect. Ook al zijn je tags/pieces van beginnersniveau.

 14. Ok, laat de tags even buiten beschouwing; dat is een kwestie van smaak inderdaad. Maar zo’n lijn van begin tot het eind van de tunnel trekken…dat is ook kunst? Daarmee krijg je ook respect?

  En als je als graffiti artiest enkel je kunst aanbrengt op plaatsen waar mensen er om vragen of op plaatsen waar het door de gemeente is toegestaan, tel je dan niet meer mee?

 15. tja, kan je dan nog spreken over graffitti? Het helpt wel als er een naam zichtbaar is of een ander symbool ter herkenning. Als het iemand is die op elke viaduct of tunnel dezelfde boog maakt tja, waarom niet…
  het doel is ook jezelf te onderscheiden van de rest dus als dat jou werkwijze is.

  Alleen legaal en betaalde opdrachten? Dan ben je een kunstenaar die graffitti gebruikt als opzetje en in mijn ogen een sell out…
  Veel respect zal je niet hebben en kan je verwachten dat je werk snel gecrossed wordt.

 16. Veel zaken lees ik toch met verbazing. Misschien ben ik er te oud of te burgerlijk voor hoor…

  Het vernielen van andermans eigendom is dus wel degelijk stoer? Want als je er voor kiest om niet andermans eigendommen te vernielen ben je een sell out. Respect zal je niet hebben (want je doet iets waar mensen om vragen). Sterker nog: je kunstwerken worden door een “collega” overkliederd met zijn eigen tags/kunstwerken, omdat ze het niet kunnen hebben dat je in opdracht werkt.

  Met betrekking tot die lijn trekken: dat is puur wanneer de tunnels weer eens netjes overschilderd zijn en het geklieder weggewerkt is.

  Komt er nu een beetje op neer, dat de enige graffiti artiesten waar ik wel degelijk respect voor heb ook niet in de scene mogen meedraaien. Omdat ze daar ook met de nek aangekeken worden… raar wereldje!

 17. Zoals ik al een keer eerder aangaf Plant, we kunnen best eens ‘in het echt’ hier over praten. Zonder er te diep op in te gaan, beetje lowlevel het er over hebben, jouw mening, mijn mening, andermans mening etc. 🙂 Laat maar weten

Reageer